8 saker i Skam som får oss att minnas gymnasietiden

Att se Skam är lite som att åka tidsmaskin till åren i gymnasiet. Trots alla år i vuxenlivet kastas man tillbaka. För visst känner man igen sig i de här 8 sakerna:

1. Snygga killen

Ja, det fanns minst en "snygga killen" som alla i hela skolan var kära i. Ofta var han några år äldre och lite smått otrevlig – som William ungefär.

2. Alla olika "stämplar"

Antingen var du sporttjej, estet, pluggis eller något annat. Det fanns inte så många nyanser och det var viktigt att vara med i rätt gäng eller grupp.

3. Hemmafester

De flesta kvällarna fanns det ingen plats att hänga på utan man gick runt och letade efter någonstans att kunna umgås föräldrafritt – TILLS det var FF och det blev hemmafest!

4. Besöken hos skolsyster

Att gå till skolsyster var kanske den bästa ursäkten till att få slippa en lektion. Man gick alltid dit i grupp och ingen lärare kunde säga emot.

5. Coola gänget

Alla i hela skolan visste vilka de var – det coola gänget som alltid kom gående tillsammans. De var snygga, häftiga och det var alltid lika läskigt att gå förbi dem när man kom ensam i korridoren och var livrädd för att göra bort sig.

6. Spanet i skolan

Att flirta med någon i skolan var så spännande! Blickar som möttes i korridoren, matsalen och på skolgården.

7. Olycklig kärlek

Att få sitt hjärta krossat har nog många varit med om – men att behöva se den personen varje dag i skolan efteråt är inget att längta tillbaka till direkt.

8. Att hångla i timmar

Att man kunde hångla en hel eftermiddag eller kväll? Hur är det ens möjligt?

Läs också: Så ser du säsong 4 av Skam i Sverige!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!