Foto: 00059a0i / ©BULLS

3 skäl att älska filmåret 2011

Älskade litterära klassiker blir till påkostade filmer i år. Vi kommer att få se både Sherlock Holmes, Jane Eyre och Tintin gestaltas av skickliga och populära skådisar. Och vår egen Noomi Rapace gör Hollywood-debut!
Foto: AFTONBLADET BILD / 9800-Tammie A / ....

Jane Eyre

Bokälskare jublar. Nästa år kommer ”Jane Eyre” tillbaka till vita duken. Den nya filmatiseringen av Charlotte Brontës roman backas upp av en imponerande skådespelarensemble. Eller vad sägs om bland andra Mia Wasikowska (Alice i Underlandet senast) som Jane, Judi Dench, Jamie Bell och Michael Fassbender

Foto: AFTONBLADET BILD / 9800-Justin G / AFTONBLADET BIL

Tintins äventyr:


Enhörningens hemlighet

Har nån film nånsin flankerats av större nagelbitande förväntningar? Stephen Spielberg och Peter Jackson slår sig samman i ett dream team och ger oss sin version av Herges älskade serietidningsfigur. Vi tror att Jamie Bell är född för den här rollen. Dessutom kommer kapten Haddocks pipa att göra sig extra bra i 3D.

Sherlock Holmes 2

Mest för att det ska bli så jäkla intressant att se hur det går för  Noomi Rapace i första Hollywood-rullen. Själva filmen får det väl vara  hur det vill med. Det vi undrar mest är hur ett samspel mellan Robert  Downey Jr och Noomi ser ut. Det har inte varit lika roligt att vara  filmintresserad svensk sen Bergmans dagar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!