127 timmar – gastkramande resa

amelias filmrecensent Samuel Mesterton kapitulerar inför bergsklättrarfilmen 127 timmar. "Den förändrade mitt liv" säger han, helt utan ironi. Och han vågar garantera att den kommer att göra detsamma för dig.

Man aktar sig för att säga ”den förändrade mitt liv” om något så futtigt som en film. Det låter för bombastiskt; man sparar såna uttalanden till yoga eller tjocka romaner man läste i ungdomen. Men ”127 timmar” förändrade faktiskt mitt. En sann historia om en sprudlande bergsklättrare som drar på helgutflykt i Utah. Ensam. Allt förändras inom loppet av en sekund när han faller ner i en spricka och kläms fast med handen bakom en stenbumling.

En minst sagt gastkramande resa, men jag kan varmt rekommendera dig att ta remarkabla James Franco i handen och haka på. Det är värt varenda fantom-smärta i armen du eventuellt får dras med efteråt. Maken till befriande upplevelse kommer du inte finna i år. Eller nästa.

Biopremiär 11 februari

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!