Min syster har blivit kändis!

Hur tacklar man att lillsyrran plötsligt syns i tv, på omslag och löpsedlar? Hur är det att vara storasyster till Ann Söderlund eller Camilla Läckberg? amelia träffar Lena och Åsa – vars småsyrror på kort tid gått från att vara vanliga tjejer till att bli rikskändisar.

Ann Söderlund och Åsa Rydberg

 

Åsa om Ann:

Bästa sida: Hon är alltid så älskvärd och vill göra det mysigt. Hon menar väl.

Sämsta sida: Dålig framförhållning. Det blir jobbigt för alla, särskilt för henne själv, när det kör ihop sig – för det finns ingen grund att falla tillbaka på.

Märkligaste sida: Att hon inte har hajat att det är hon själv som måste ta hand om skiten till slut. När hon flyttade från lägenheten stängde hon bara dörren och vinkade hej då. När hon två månader senare skulle städa och upptäckte att kylen var full av rutten mat tyckte hon det var jätteäckligt.

Ann om Åsa:

"Jag och Åsa är två diametralt olika karaktärer. Det har varit skönt, för det har gjort att vi aldrig har konkurrerat med varandra. Och jag vill verkligen tacka Åsa för att hon alltid, alltid varit så gullig och glad för min skull trost att saker och ting (som skolan) ibland har gått lite lättare för mig, säger Ann.

Åsa är en blandning av storasyster och mamma för mig, ännu mer sedan mamma dog. Ibland blir jag lite trött på hennes "mammande":  Jag är en vuxen människa. Jag har tre barn och en karriär. Jag klarar mig! Men vi har ändå en väldigt nära, innerlig och kärleksfull relation. Det ända vi saknar är väl tid. Jag har tre barn och ett hektiskt liv. Och Åsa har skilt sig, hånglat och hittat en ny man – och försvunnit upp i det rosa molnet. Senast häromdagen sa jag till henne att jag verkligen önskar att vår relation inte bestod av så mycket korta, snabba samtal med varandras telefonsvarare."

– Tänk att den lilla skiten kan skriva!

Camilla Läckberg och Lena Läckberg Ivarson

Lena om Camilla:

Bästa sida: Att hon alltid, alltid finns där.

Sämsta sida: Hon är slarvig och droppar saker omkring sig – men eftersom vi inte bor ihop behöver jag inte bry mig.

Märkligaste sida: Hon gillar knaperstekt bacon på sina hamburgare så pass mycket att hon några gånger har tagit med sig egen bacon till restaurangerna – för att vara säker på att den inte är sladdrig.

Camilla om Lena:

"Mina systrar Lena och Rita har alltid varit mina stora idoler under min uppväxt. Det var fest när jag träffade dem. Trots åldersskillnaden har de aldrig mammat mig. De tog mig alltid på allvar. Jag vet inte hur många timmar de fick sitta och kolla mina skolkataloger och höra om vilka killar som var söta och vilka som var ihop. Gud, vilket tålamod de hade. Nu är jag och Lena otroligt nära varandra. Det finns ingenting hon inte vet om mig. Hon säger alltid det där jobbiga, men ärliga och helt riktiga sakerna."

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!