Malin Wollins nya krönika!

”Mamma, jag är kall och blöt” ”Vad sa du, har du jätteroligt?” Familjen Wollin-Lantz får hålla sig i Sverige under sina semestrar på grund av fotboll och jobb. Och det blir så mycket lättare när solen visar sig. Läs Malins nya krönika!

"När man är tillsammans med en kille som spelar jätteviktig fotboll så har man en hel del att förhålla sig till. Man kan till exempel inte åka på semester när andra åker på semester, man måste passa på när allsvenskan gör uppehåll. Men när är det uppehåll då? Jo, från den 26 maj till den 7 juni. Och Joachim har ett vanligt jobb också, så vi kan inte åka till långtbortistans härliga sandstränder. Vi måste resa i Sverige.

Och vet ni vad jag har märkt hjälper jättemycket om man ska sommarsemestra i Sverige? ATT DET ÄR SOMMAR. Det gör jättestor skillnad. JÄTTESTOR.

2003 åkte vi på husbilssemester längs västkusten med vår lilla niomånaders. Vi var en sån där liten söt och naiv ung minifamilj som bara har ett litet lättskött barn. Sådan vill man vara hela livet men det går inte. Vi hade inte så mycket pengar och hyrde Sveriges billigaste husbil från en bonde. Husbilen var från 1977 och läckte in kallt morgonvatten genom taket som droppade ner i örat när man vaknade. 

Det bara regnade och regnade och regnade. Vi var aldrig torra, vi kunde aldrig torka våra kläder eller handdukar. Och ändå var vi så lyckliga. Det var ju så romantiskt. Vi var våta men lyckliga och vi kokade färskpotatis i vårt lilla primuskök och njöt av Sverige som är så vackert trots att det är dränkt. 

Sju år senare har romantiken blivit dramatik av någon svartsynt regissör på Stockholms stadsteater som ska tolka medelklassens melodramatiska hittepåångest. 

Vi har tre barn som sitter tätt på rad i baksätet trots att vi har en sjusitsbil. 

Och det regnar. 

Och vi reser runt på Österlen och bor på Bed and breakfast som bara passar ensamma vuxna som vill äta grovt bröd med maskrosmarmelad och titta ut över rapsfälten. Vi bor i nio kvadratmeter ”stora” rum och det är kvavt och det regnar mot rutan så att man får migrän. 

Vi försöker söva en 20 månaders uppåttjackbebis när det två meter bort ligger två stora barn och spelar Nintendo. Vi väser på dem att sänka ljudet och sedan väser vi på dem alla möjliga anledningar tills vi tappar rösten. Och det bara regnar. 

Och vi besöker djurparker och nöjesparker där ingen kan bada eftersom det bara regnar. Och så åker vi hem och när vi svänger in framför vårt blå lilla hus kan vi konstatera att det regnar här också. Vi är hemma från vår semester som var ”avkopplande” ”mysig” och ”rolig”.

Sa jag förresten att det regnade?"

Malins rithörna!

Sommaren är kort, allting regnar bort.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu: 6 nr av amelia + aktivitetsklocka för 199 kr. Köp nu!