Lindas julplanering!

Julen behöver inte alls innebära stress och ångest. "Julen är kul och mysig och lätt" säger Linda Skugge.

Här är Lindas julguide:

 

NOVEMBER:

22 nov

 * Sätt din amaryllis och hyacintlökar. Nu! Annars är det för sent.

 23 nov

 * Plocka gransris och kottar (till kransar och utepynt). Det KAN komma snö och frost! Då är det svårare att plocka kottarna. Förvara allt utomhus så håller det sig.

 24 nov

 Shopping-lördag:

 * Häng på låset till Coops julavdelning. De är bra på utebelysning och långa uteslingor. Köp även flera förpackningar med olika sorters stearinljus.

 * Ikeas jul har redan börjat! Frossa i julpapper, snören, roliga innelampor, ljus, julgranssaker.

 25 nov

 Ordna pysseldag för barnen ihop med en granne:

 * Gör luciatåg av tomma äggkartonger. Sätt på barnen förkläden, ge dem sax, klister, tejp, prasselpapper, filttyg, papper, kartong, färger, glitter, paljetter, snören i fina färger och låt dem hålla på.

 * Gör en julgrupp till dig själv och en vän.

 * Gör en adventsljusstake, jag fick en så otroligt fin av en kompis förra året! Snyggaste jag sett! Det blir så mycket mer äkta julkänsla när man får saker som folk gjort.

 * Gör en krans! (Se nästa sida.) Förvara den ute så håller den sig. Gör även en krans till en vän. Eller varför inte flera. Du anar inte hur glada vännerna blir om du tar med dig en egenhändigt gjord krans till glöggbjudningen. På en timme gör du fyra kransar, lätt. Och det är gratis! Skogens skatter är gratis. En lika fin krans på en julmarknad kostar minst 400 kronor.

 

27 nov

 * Luciakläder! Ta reda på vilka av ungarna som ska ha luciakläder och köp i tid! Det tar slut. Coop är billiga. Tvättade dem gjorde du så klart förra året, (Aja baja till att packa undan använda lussekläder). Ta fram dem i tid, vädra och STRYK. Köp glitter, röda band, kolla alla Luciakronor, köp rätt sorts batterier och små pytteljus.

 28 nov

 * Börja slå in julklappar redan nu så slipper du paniken över att ha ett berg paket som ska slås in dagen innan julafton!

 29 nov

 * Köp julkalendrar. Försök att få barnen att inte öppna alla luckor på en gång. Mina barn brukar slåss om detta. Min stora tjej gråter alltid för att syrrorna förstör hennes julkalendrar.

30 nov

 Dags att pynta: 

 * Häng kransen på ytterdörren. Surra fast granris utomhus och sätt elslingor utanpå, häng upp elljus i träden, ta fram alla adventsljusstakar.

 * Barnen måste få en julstjärna var i sina fönster. Det finns inget mysigare än barn som får somna till ljuset av en julstjärna.

 * Sätt upp roliga inneljusslingor i barnens rum.

 * Ställ fram julgrupper med hyacint och julblomma.

 Läs mer i amelia 25/07

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu: 6 nr av amelia + aktivitetsklocka för 199 kr. Köp nu!