Jag vill ha syskonbarn

Jag har inga syskonbarn. Än. Joachim har heller inga syskonbarn. Än. 

Vi får snällt vänta tålmodigt på kusiner till våra barn. Eller föda pseudokusiner i form av fler egenhändigt samlagade bebisar. Men jag tror ändå att jag har nog med tre och väntar nu med spänning på att syskonbebisar ska regna som manna från himlen. Tänk när Elin får bebis och jag får hålla. Ett syskonbarn att älska villkorslöst. Aldrig arg, bara roligt och härligt härligt. 

I väntan på dessa ljuvliga syskonbarn har vi Fanny. Mitt älskade lilla gudbarn Fanny, tre år i april och söt som socker. 

Vet ni hur Fanny säger smörgås? Mösås. Har ni hört något så sött? Mösås. Hon säger inte Fanny. Hon säger Nenne. Nenne mösås, säger Fanny när hon är hungrig. Fanny låtsas att hon ringer till mig och när mamma Åsa frågar vem hon pratar med blir svaret; Min Målin. Söt, sötare, mösås. 

Varje gång Fanny kommer hit, sedan första gången då hon var ett par dagar, har jag tagit henne så fort de stiger in i hallen. Sedan hon var nyfödd bebis har jag slitit henne ur Anders famn, gett henne en kram ”Hej Fanny Fiskorv” och så har vi gosat tillsammans en stund innan jag sätter ner henne och hon springer raka vägen in till Astrids rum, trär alla halsband över huvudet och kommer ut som en hallick som har blivit överfallen av Panduro.

I september fyllde Arvid ett år. Då hade vi kalas och Fanny kom med sina fjuniga locks som en statisk gloria kring bakhuvudet. ”Hej Fanny Fiskorv!” 

Inte en mening. Inte en mening. 

”Hon är lite kinkig” säger Anders och Fanny lägger hakan på hans axel med ett trumpet smack på nappen.

HOLD IT.

Fanny ska inte vara trumpen, hon ska vara Nenne Mösås, hon ska inte ha attityd och hon ska definitivt inte AVSPISA MIG.

Det är då det går upp för mig;

Fanny har blivit stor. Fanny har en egen vilja, Fanny kan känna att hon inte har lust. Fanny kan få för sig att det inte är roligt varje gång Målin kommer och klämmer på låret och säger fiskorv. Fanny är inte bara en aningslös blöjstjärt som springer runt med sjutton halsband och ser söt ut. Fanny Fiskorv har bestämt sig för att Fanny bestämmer. 

Detta var tungt. Visst vill vi att barnen ska bli stora. Men det är så härligt när de är sådär lätthanterliga så att man kan bolla med dem bäst man vill. 

Så i juli fick jag ett tidigt glädjebesked. Fanny ska bli storasyster i mars. 

Ge mig. Komsi komsi bebis. Kom i mitt våld. 

Move over fiskorvsbaby, there’s a new baby in town.

Malins rithörna

Visst gör det ont när vårknoddar kommer, men det är inte jag som föder!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!