Hunden Hugo: "Snälla, var försiktiga med fyrverkerierna på nyår"

Hunden Hugo var nära att dö efter att ha blivit skrämd av nyårsfyrverkerier. Nu vill han och hans matte Erika Persson att folk ska tänka efter innan man sätter fyr på sina smällare.

"Hej!

Jag heter Hugo.

Förra året blev jag så skrämd av raketer att jag rymde. Jag var borta i över ett dygn och hittades långt ut i havet där jag gömt mig undan alla fyrverkerier. Jag hade tur att jag hittades men jag fick tillbringa flera dagar på djursjukhus pga köldskador och jag mådde psykiskt dåligt i flera veckor efter händelsen.."

Så inleds ett inlägg som delats över 4000 gånger på Facebook. Det är skrivet av hundägaren Erika Persson, vars nyårsfirande 2014 höll på att sluta i katastrof.

Hennes hund, Hugo, blev redan vid halv fem på eftermiddagen så skrämd av grannarnas fyrverkerier när han var ute och gick att han slet sig loss från kopplet och rymde.

I ett dygn letade familjen tillsammans med frivilliga efter honom innan man till slut fann honom - nedkyld i en huvet i närheten.

- Hans hud var alldeles röd och blodig, så köldskadad han var. Han blev inlagd i ett par dagar för att förebygga nekros, säger Erika Persson.Hunden Hugo i vattnet innan han räddades. Foto: Privat

Hugo är än i dag inte helt återställd

 

- Efteråt var Hugo konstig i flera veckor, han låg under bordet och gnällde konstant. Han är fortfarande livrädd för raketer.Hör han en smäll skäller han och gömmer sig, säger Erika.

Att det skulle vara fyrverkerier på nyårsafton var Erika och hennes familj beredda på, men inte att det skulle starta så tidigt.

I Facebookinlägget skriver hon därför så här i Hugos namn:

"Detta året har jag en önskan. Snälla håll smällandet av raketer till tolvslaget så slipper jag och alla mina djurvänner lida mer än nödvändigt."

Här är Erikas och Hugos inlägg i sin helhet:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!