Hundarna är rädda och ensamma – det barnen gör på Hundstallet är fantastiskt

Här läser barnen för hemlösa hundar. Det hjälper till att hålla dem lugna och barnen är ett bra sällskap i väntan på att en vänlig själ ska dyka upp och ge hundarna ett nytt hem.

Det är på ett hundstall i Missouri i USA som projektet "Hundstallskompisarnas läsprogram" är igång för barn mellan 6 och 15 år. Tanken bakom projektet är att göra hundarna både lugnare och gladare samt redo för adoption och för att flytta till ett nytt eget hem. Men dessutom ska hela träningen även hjälpa barnen att lära sig läsa. En slags win-win situation.

– Vi ville hjälpa våra blyga och rädda hundar utan att tvinga på dem fysisk interaktion för att se vad för positiva effekter det här kunde ha på dem, säger Jo Klepacki,en av personerna som står bakom initiativettill The Dodo och fortsätter:

– Förhoppningsvis kommer den blyga och rädda hunden att reagera och visa intresse för det som händer, och är det så, så kommer barnen uppmuntra detta beteende med att ge dem lite godis.

Så genom att prata lugnande och kanske läsa en saga eller två hoppas både personalen, besökarna och barnen att det kan hjälpa de just nu väldigt rädda och försiktiga hundarna att känna tilltro igen. Och att de inom sinom tid kan våga sig fram och vara nära människor, så att när det väl är dags vara redo för att flytta till sitt nya hem.

Ger rädda hundar en andra chans

– De är så mycket lättare att ge en hund ett nytt hem om de närmar sig personer och vågar interagera, än om de gömmer sig när det kommer besökare, säger Jo Klepacki och fortsätter:

– Att lyssna på barnen när de läser kan verkligen lugna djuren, det är fantastiskt vilken respons vi har sett i det här.

Jo berättar att förutom att barnen lär sig att läsa, så lär de sig även någonting annat – att samspela lättare med personer i sitt liv.

–Det uppmuntrar barnen att utveckla empati för djur. Det är en lugn och tyst träning för dem.

– De ser rädsla i djuren, och ser även den positiva inverkan som det de gör kan ha på dem. Det uppmuntrar dem att titta på saker från ett djurs perspektiv och det hjälper även dem att samspela bättre med både djur och människor i sitt liv.

Vill du läsa mer sånt här? Gör som 20 000 andra ochfölj amelia på Facebook!

Autistiske James vill inte röra någon – nu har hunden Mahe gett honom nytt liv

Den lilla kultingen övergavs i kylan – fick ett nytt hem (och blev bästis med en hund)

Skolan hade tema "kärlek" – då gjorde rektorn Mattias något underbart

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!