Två mystiska ansikten syns i den här bilden (kan det vara spöken? ;))

Ett spöke som fångats på bild? Ja, kanske. Det var i alla fall vad Annica Eriksson tyckte sig se efter att ha tagit en bild utanför Voxnabruk Herrgård i Hälsingland.

Det var i december som Annica Ericsson från Edsbyn besökte herrgården för att äta julbord. Efter maten gick hon ut och tog en cigarett. Eftersom hon var enda rökaren i sällskapet stod hon ensam utanför entrén i vinterkvällen.

–Voxnabruk Herrgård är en ståtlig byggnad och ännu vackrare i vinterskrud med alla ljus och snön runtomkring, så jag fotade den vackra entrén. Två dagar senare kom jag på att jag fotat så jag tittade igenom bilderna i mobilen och det var då jag upptäckte gestalterna, säger hon.

Foto: Annica Ericsson

Gestalterna hon såg syns tydligare om man zoomar in i bilden.

Visst ser det lite ut som två ansikten?

Annica Ericsson har upplevt övernaturliga saker förut och tycker därför inte att det vore så konstigt om några andar fastnat på hennes bild.

– Förmodligen är det någon ursprunglig ägare som var lika intresserad av vem jag var, som jag var av att fota herrgården i vinterskrud. Redan när vi kom dit kände jag av energier och iakttagelser, så för mig är det bara några som vill ha koll på att herrgården tas om hand.

Vad tror du om att ansiktena är en reflex från kamerans blixt eller att de beror på någon annan naturlig förklaring?

– Reflektion tror jag inte, dels så syns silhuetter och herrgården är känd för oförklarliga händelser sedan tidigare. Jag har upplevt mer än detta så jag personligen kan utesluta reflektioner. Sedan är det naturligtvis upp till var och en att ha egen uppfattning, säger Annica Ericsson.

Vad tror du om det som fastnat på bild? :)

Du kommer också att vilja se: 13 sjuka bilder du inte kan se utan att skratta (det här är briljant) 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!