Stinas succévideo har fått tusentals svenskar att skratta: ”Helt galet!”

En av 2016 års största trender inom i skönhetsvärlden är contouring, vilket betyder att man använder både mörka och ljusa skuggor för att förstärka eller försvaga uttryck i ansiktet och på kroppen. Stina Strömstedt från Stockholm testade trenden i en parodivideo på Facebook och gjorde succé direkt. – Jag hade aldrig kunnat tro i min vildaste fantasi att så många skulle se den och sen dela vidare.

Stina berättar att hon fick idén efter att hon hade sett ett klipp på en person som hade testat contouring i ansiktet.

– Jag visste sedan innan att det finns tips hur man kan sminka sig ”snyggare” för alla kroppsdelar. Då kom idén att hitta det konstigaste klippet som möjligt och sen göra en rolig grej av det. Sagt och gjort och så var filmen ute efter 24 timmar och ja, nu är den viral.

stinastromstedt-profil

Kvinnan bakom succévideon, Stina Strömstedt.

I videon kan man se hur Stina får instruktioner från ett Youtube-klipp om hur man sminkar fram rutor på magen, så kallad abdominal contouring. Men till sist ger hon upp – tar fram ett glas rött och sprutgrädde vilket har fått tusentals svenskar att skratta hysteriskt framför sina datorer.

–  Responsen har varit utom denna värld! Helt galet verkligen, men det är superkul! Jag hade aldrig kunnat tro i min vildaste fantasi att så många skulle se den och sen dela vidare, säger Stina och fortsätter:

–  En tjej skickade mig en bild på hennes tjejgäng som satt och tittade på alla mina filmer på tv:n och gapskrattade. Något mer smickrande kan man inte få efter en sådan här grej.

Hur känns det efter att tusentals och åter tusentals har sett din video?

–  Nu känns det bara roligt men i början kändes det lite märkligt. När jag såg hur spridningen tog fart så kände jag att jag hade tappat kontrollen över filmen och det kändes lite olustigt faktiskt. Men det har jag kommit över så nu försöker jag bara njuta av mina ”Fifteen minutes of Fame” haha.

Vad tycker du om trenden att köra contouring på kroppsdelar?

–  Jag tycker att alla får göra som de själva vill och jag vill inte lägga någon värdering i vad folk gör med sina egna kroppar. Jag personligen skulle dock aldrig testa detta seriöst, dels för att jag uppenbarligen inte är bra på det men även för att jag inte förstår för vem jag skulle göra det. Det är väldigt mycket fokus på vad andra ska tycka och tänka om ens kropp och det tycker jag är synd.

– Varför ska man behöva sminka sig på ett sätt som gör att man inte ser ut som sig själv bara för att andra ska tycka att man är snygg? Jag tycker bara man ska vara jävligt nöjd med hur man ser ut och sen skita i vad alla andra tycker.

Sedan succén med contouring-videon har Stina lagt upp ännu en humoristisk film, den här gången handlar den dock inte om skönhetsideal utan om julen och vilken stress många genomlider så här dagarna innan julafton.

– Den här idén kom till mig när jag i helgen tittade på Nyhetsmorgon och det var en kvinna som berättade om sin obotliga cancer. Hon sa att allt hon önskar sig är mer tid och att vi alla ska passa på att bara mysa med nära och kära. Där växte idén fram att göra en film om den sjuka julstressen som drabbar många av oss, och även mig själv.

– Jag blev tagen av hennes berättelse och fick mig själv en tankeställare och det är just den tanken jag försöker förmedla – fast med glimten i ögat.

Hur mycket i videon är du?

– Självklart så är nästan allt som händer en överdrift, men bara nästan. Jag tror att många av oss kan känna igen oss i olika delar i filmen. Min mamma kände mycket väl igen sig i scenen gällande att fixa med granen. Att få en gran att stå rakt är en konst och den prövningen har min egen familj gått igenom många gånger.

God jul Stina, hoppas du får en lugn och härlig jul!

– Tack detsamma! Jag kommer som vanligt köpa alla mina klappar den 23:e december så vi får väl se hur lugnt det blir… Tänk att man aldrig lär sig!

Vill du se mer sånt här? Gör som 27 000 andra och gilla amelia på Facebook och Instagram!