Så här hade världen sett ut om män haft mens

Om det var män som hade mens så hade det antagligen varit ett tecken på virilitet, någonting häftigt som det skrytits om, något kändisar gör reklam för. Det tror Wateraid som med hjälp av tre skämtsamma filmer vill belysa många kvinnors situation under mensen. – Varje dag har 800 miljoner kvinnor mens, trots det tycker de flesta av oss att det är ett pinsamt och tabubelagt ämne, sägerBarbara Frost som är vd för välgörenhetsorganistaionen.

För att väcka uppmärksamhet kring att var tredje kvinna i världen inte har tillgång till toalett under sin menstration harWateraid lekt med tanken hur det skulle se ut om det var män och inte kvinnor som hade mens.

– Mens är en viktig kvinnofråga. Vi skojade till det lite och funderade kring om attityderna till mens hade sett annorlunda ut om det var män som hade det,säger Barbara Frost.

Vad tror du? Hade det sett ut såhär om män hade haft mens?

 

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!