Här är prylarna som ljög om att de skulle revolutionera våra liv

De lovade att de skulle förändra våra liv för alltid, men relationen slutade i skrubbar och på soptippar. Här är 19 prylar vi helst vill glömma – och tre som gjort comeback.

1. "Situps är så jobbigt, men med min nya blåa, stjärtlapp kommer jag nog snart i form." Handen på hjärtat: vad gör din Abdominizer i dag?

2. "Nej, aldrig mera gym! Bara JR Ewing och matinéfilm!" Synd bara att din EZ Crunch låg kvar under sängen "där den så smidigt kunde gömmas".

3. Klapp! Och vi skulle aldrig mer behöva trycka på en strömbrytare.

 

4. Henrik Schyffert hade rätt i reklamen: Cashkortet var verkligen det smartaste alternativet till mynt. Eller?

5. Glöm knivar och annat omodernt, beställ Kitchen Wizard Plus nu och du får en gurksnurrare på köpet! Tärna, strimla, hacka, skiva – och släng.

6. "Med Minicall kan dina vänner nå dig var som helst – men du kan inte nå dem." Verkar bara ha gått hem hos Fresh Prince, The Latin Kings och läkare.

7. "Lova att ringa direkt när du kommer till centrum. Här, ta mammas telefonkort, det är massa markeringar kvar." En smidig lösning som höll i längden.

8. "Med den här kan jag räkna ut vad som helst, när som helst!" För en vanlig miniräknare var för svår att bära med sig? Och hur ofta hamnar du i ett akut plus-och-minus-läge?

9. "Det här, älskling, är framtiden! TV och video i ett – perfekt för ungarna i husvagnen!" Sedan dog VHS-kasetten.

10. "Va? Kan jag gå ute på gatan och titta på flimrigt Twin Peaks i flera minuter innan batteriet ger upp? Nä, nyp mig i armen någon!"

11. "Nu har jag slängt filofaxen och köpt en PalmPilot i stället. Visst, det kostade en del men den här kommer jag ju ha i flera år." 

12. Med en Sony Discman kunde vi repa sönder våra favoritskivor var vi än befann oss – trots "åtta sekunders skakminne"...

13. ... därför blev vi så här glada när framtidens musikformat kom – minidiscen! (som mest kändes som ett digitalt kasettband)

14. "Vaaaa? Kan du TITTA på den du ringer till? Häxkonster!" Synd bara att det kostade så mycket att i princip bara statsministern hade en, så stackars Tage hade nog inte många att ringa till.

15. Undra hur ofta pappa Rudolf använde det där fickminnet han blev så glad åt i julkalendern från 1991...

16. ... troligtvis inte lika flitigt som Kevin Macallister i "Ensam hemma 2". Hur många "note to self" spelar genomsnittspersonen in på en dag, tro?

17. "Jag vet! Vi gör diskett tjock som en formfranska med 100 megabyte på. Mer än så kommer man ALDRIG behöva..." Och sedan kom usb-minnet.

18. "Jag köpte Toy Story till ungarna." "På dvd?" "Nej, Laserdisc – den är stor som en LP och har film på båda sidorna..." 

19. "... och jag fick en singel med New Kids on The Block på köpet – på mini-CD. Vi lever verkligen i framtiden." Mp3 och bredband någon?

Och så tre bubblare som dömts ut men kämpat sig tillbaka:

20. Sodastream. 80-talets hånade läskmaskin för hela familjen fick en makeover på 00-talet och bytte karriär till bordsvattensbubblare.

21. Har du också ett "on-and-off"-relationship med din toppmatade bakmaskin?

22. Och så the original instagram: Polaroidkameran – i varje hipsters handväska sedan 2006.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!