Fiskaren postade en bild på Twitter - anade inte reaktionerna

Fiskaren Steve Vilnit, som arbetar på en fiskavdelning i Maryland, hade inte kunnat ana vilken genomslagskraft bilden han postade på Twitter skulle få. Bilden visar två akvarium som innehåller samma havsvatten. I det ena akvariet är vattnet klart och i det andra är vattnet grumligt av alger. Skillnaden? Det ena akvariet innehåller ostron.

Det var den 19 oktober som fiskaren Steve Vilnit laddade upp bilden på akvarierna på sin Twitter med texten: "Vill du veta vad ostron gör för miljön? Akvarierna innehåller samma vatten. Den högra innehåller ostron".

 

Steve Vilnit hade inte kunnat ana reaktionerna. Med över 5000 retweets och ett kommentarsfält som svämmar över av frågor är hans bild en succé. Många förundrades över vad ostron kan göra, men det fanns även vissa skeptiker.

 

Vissa var faktiskt inte alls sugna på att slurpa i sig havets guld i fortsättningen.

Flera var skeptiska till att ostronens förmåga att rena vatten från algpartiklar, verkligen är en miljövinst.

 

Trots skepticismen från flera håll lämnade ostronen många förundrade.

 

Några funderade över huruvida ostron skulle kunna rädda världen.

 

Trots den massiva uppmärksamheten är Steve Vilnit trots allt en fiskare som försöker sälja sina varor, något han inte försöker dölja för de som frågar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!