De är verklighetens Djungelboken – se lejonet, björnen och tigern som är bästa vänner

Björnen Baloo, tigern Shere Khan och lejonet Leo hittades vanvårdade i en privatpersons källare när de bara var några månader gamla. Sedan dess har de varit oskiljaktiga. Läs den fantastiska historien om den oväntade bästistrion.

Det var under ett polistillslag mot en knarklagare som Baloo, Shere Khan och Leo hittades i en källare i Atlanta i USA. Djurungarna var rädda, undernärda och led av parasiter. De togs till räddningscentret Noahs Ark i Georgia.

I sämst kondition när trion kom till Noahs Ark var björnen Baloo. När han hittades i källaren hade han på sig en sele som vuxit fast i pälsen. Selen fick opereras bort och djurens skötare berättar att tigern Shere Khan och lejonet Leo var väldigt oroliga under tiden som Baloo var borta och opererades.

Sedan Baloo återvände efter operationen har han, Shere Khan och Leo varit oskiljaktiga. I dag är de friska vuxna djur och har bott på Noahs Ark i 13 år.

Trion kallas för BLT (Bear, Lion, Tiger) ochgör allt tillsammans – de tvättar varandra, leker, äter och sover ihop.

Leo, Baloo och Shere Khan – vänner för livet.

Bildkälla: viralnova.com

Kanske vill du också läsa:

Möt Tally – hunden som uppfostrats av katter och tror att hon själv är en katt

Gissa vem som snor ALLA korvarna de här gulliga hundarna får?

15 makalösa djurfakta som kommer att förvåna dig

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!