Är du Sveriges nästa humordrottning?

Nu drar amelia igång amelia Comedy Queen! Tävlingen för dig som vet att du är rolig, men som behöver en ordentlig scen – och publik. Tveka inte att vara med. Du har dessutom chans att vinna scentid, coachning och ett betalt uppträdande. Så vad väntar du på?

Är det du som är Sveriges nästa Petra Mede? Eller Babben, eller Bianca Kronlöf?

Tävlingen är avgjord och för att komma och skratta fram vinnaren - KÖP BILJETTEN HÄR till världens roligaste kväll

Du kanske till och med vet det, innerst inne, men har inte vågat testa. Kanske har dina kompisar sagt att du borde gå en ståupp-kurs? Är du den som gör tjejmidda- gen extra rolig eller den som har idéerna till möhippan, och som dessutom genomför dem?

Det är ingen tvekan om att kvinnor är lika roliga som män. På samma sätt som det är klart att kvinnor och män är lika smarta, trista och ogina, snåla eller bra med barn. De mycket små och knappt mätbara skillnaderna i män och kvinnors hjärnor sägs visst ha någon inverkan på lokalsinnet, inte så att de hittar olika, de hittar lika mycket rätt, men på lite olika sätt. (Kvinnor hittar lättare i trädig terräng, män föredrar platt sådan.)

Så hela den där debatten struntar vi i. Och vi struntar i att räkna procent av män respektive kvinnor på till exempel humorscener. (Eller vi började faktiskt göra det, men det var så nedslående.)

Vi bestämde oss bara för att vi ska inspirera fler kvinnor till att ställa sig på en scen och vara lika roliga där som de är hemma, eller på parmiddagen, eller i kompisgänget. För det är ofta scenen som är tröskeln.

Så nu erbjuder vi scenen till dig.

Nu drar vi igång amelia Comedy Queen. Det är en tävling med syfte att hitta nästa Babben, Ann Westin, eller Petra Mede. En tävling som ska dammsuga Sverige på roliga kvinnor och tjejer. Som på olika sätt ska peppa och putta, coacha och uppmuntra dig att ställa dig på den där scenen lika självklart som du ställer dig upp på tjejmiddagen och gör din härmning eller berättar en historia, eller på det där självlysande viset återberättar en händelse från baren där du blev uppraggad, eller från tvättstugan där du fick ett sammanbrott.

Så, kom igen! Peppa din syrra, bästa kompis eller granne. Ja, tävlingen är bara öppen för kvinnor (om du undrar varför, kan vi bara för dig berätta om de där procenten på landets scener).

Och nej, du måste inte börja med att anmäla dig till en manuskurs och öva i tre månader på lokala ståuppklubben för att vara med.

Det räcker med en rolighet. Som är max två minuter lång. En kort film.

Ta på dig en hatt eller en gitarr, dra en rolig historia eller sjung en sång eller kör ett skämt, eller en monolog.

Det viktiga är att du får oss och juryn att skratta. Läs mer i slutet av artikeln om hur du går till väga.

Peppad? Klicka dig vidare här så berättar vi hur du gör för att vara med i tävlingen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!