9 namn som betyder någonting helt annat på andra språk

Visste du att ditt namn kanske betyder "Skäggfjun" eller "manligt könsorgan" någonstans i världen? Här är nio svenska namn som blir väldigt roliga på andra språk. Mycket nöje!

1. Monika betyder ”Jag vill inte ligga” på arabiska. Ett subtilt sätt att säga tack, men nej tack, nästa gång.

2. Annika betyder "Jag vill ligga" på arabiska. Det kan upplevas lite märkligt om du börjar ropa Annika när du är sugen, men helt klart värt ett försök!

3. Karin betyder "manligt könsorgan" på albanska.

4. Peter betyder "fis" på franska. Ganska skönt liv ändå, om alla förväntar sig fis av en kan man lika gärna fisa hela tiden.

5. Lasse betyder "tandkött" på persiska.

6. Julia betyder "skäggfjun" på grekiska. Eller det härstammar från ordet ioylos som betyder skäggfjun. Inte lika smickrande som Julia låter som. Om man nu inte älskar skäggfjun alltså.

 

7. Jerker betyder "onanist" på engelska. Ett namn som vore ganska kul att heta. Ibland. Verkligen ibland. Alltså oftast kanske ändå inte trots allt.

8. Vendela betyder "sälj henne" på spanska. Kanske inte spontant det första namnet som vi skulle döpa vårt barn till om vi bodde i Spanien alltså.

9. Gun betyder inte bara pistol på engelska utan det betyder även "testiklar" på kurdiska. Vi kan alltså genast komma på flera tillfällen då det skulle bli otroligt jobbigt att presentera sig.

Pssst, alla översättningar är ungefärliga. Tack till allas för inspiration.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!