6 bråk som uppstår när du tar med din partner till Ikea

Ska du släpa med din partner till Ikea i helgen? Då lär du stöta på dessa orsaker till osämja.

1. Konflikter kring missnöjda barn

Ni hade tänkt ut det så bra: Vi inleder med lunch så har alla bra blodsockernivåer innan vi börjar leta utemöbler och matta. Synd bara att barnen just idag inte gillade köttbullarna och därför är hungrigare än innan – och till sist gnällande krälar genom tag-själv-lagret för att få en femkronorskorv vid kassan.

2. Dispyter kring era olika syften med besöket

Du har tänkt dig en heldag på Ikea där ni ska uppgradera köksskåpen, diskutera ny säng och köpa alla dekorationer till trädgården. Din sambo har tänkt sig en snabb köttbullelunch och sedan införskaffande av ett gäng ramar. Rätt irriterande, eller hur?

3. Irritationen angående er olika smak

Ni har varit ett par länge och du trodde att ni hade synkat er inredningssmak vid det här laget. Men icke. Det här att din partner bara vill ha saker i vitt och du är mer förtjust i färgglada prylar gör att ilskan pyr under ytan när ni inte ens kan komma överens om vilken skål ni ska köpa.

4. Diskussionerna kring måltiderna

Ett besök på Ikea kräver att alla inblandade är mätta och belåtna. Och olika personer har olika matbehov. Därför kan en felplanerad lunch eller fika göra besöket till en mardröm – för den som måste stå ut med monstret som fått blodsockerfall.

5. Ordväxlingen som uppstår när en av er avviker från planeringen

Många par ser till att ha en inköpslista och en plan inför sitt Ikea-besök. Om en av parterna då plötsligt kliver av på fel våning och planlöst går runt för extra inspiration kan stämningen bli riktigt hätsk.

6. Ilskan när en av er gör spontana inköp

Precis som att det för många är viktigt att hålla sig till planen är det av största vikt att inte övertrassera kontot. Därför är det väldigt jobbigt för förhållandet när en av parterna väljer att spontanköpa lite värmeljus, servetter och Ahlgrens bilar vid utgången. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!