4 bevis på att Valborg aldrig blir så mysig som vi tänkt

Ska du gå till majelden under valborg? Njuta av körsång, den ljumma vårkvällen och en sprakande brasa? Tänk om! Här är 4 bevis på att valborg bara är en illusion.

Kanske minns du din ungdoms valborgsmässoaftnar med studentliv och valborgsfirande i Uppsala eller Lund, eller kanske en nostalgifylld tonårsfest i en park.

Men, let's face it, valborg är ju bara en ouppnålig dröm om ljumma vårkvällar (som inte existerar förrän i juni) och trevlig utomhusfest (med desto mer ljummet vin).

Håll med om att det är skönare att vara inomhus och sätta på en bras-dvd?!

1. Brasan som aldrig tänds

På affischerna som informerar om valborgsmässofirandet står det alltid att det börjar klockan 18. Punktlig som man är kommer man dit efter att ha kastat i sig en extra tidig middag, bara för att inse att brasan tänds när det är mörkt, alltså typ klockan 21!

Läs också: Så påverkar rörelse kroppen

2. Aprilkylan

Jag vet inte varför vi varje år försöker lura oss själva att det är vårväder i april. Det är ju aldrig det! Det kan lika gärna vara hagel och en grad när vi står där och väntar på att elden ska tändas. Och av någon anledning har vi dragit på oss kjol, skinnpaj och ballerinaskor istället för dunjacka, överdragsbrallor och kängor. Det borde ju vara varmt – det är ju sista april!

3. Den trista maten och ljumma drycken

När man sedan ska stå där i tre timmar och vänta på att elden ska tändas har den kylda drycken hunnit bli ljummen och det enda som erbjuds i matväg är (halv)kokt korv med bröd och hembakade torra kanelbullar som någon skolklass från området säljer till överpris. Räkna med att det finns en enda kö, som 500 pers ska trängas i också.

Läs också: Dansa dig fri från smärta

4. Körsången

"Vintern rasat ut" blir liksom aldrig lika vacker när den framförs av skrålande karlar med lite öl innanför västen, som när Lunds Studentsångare gör den i tv.

Skämt å sido, valborg kan säkert vara en mysig tradition också – om man förberett sig väl. ??

Ha en trevlig kväll!

Vill du läsa mer sånt här? Gör som 23000 andra ochfölj amelia på Facebook!

Mest läst just nu:

David Beckhams roliga kalsongreklam (vi skrattar så vi gråter!)

Liberalerna är inte ensamma – här är 9 andra riktigt snuskiga logotyper

Han fotograferar Disneys karaktärer över hela världen – de är magiska

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!