10 anledningar att adoptera en katt pronto

Sugen på att skaffa katt, men inte riktigt säker på om det är rätt tillfälle? Dags att sätta rädslorna åt sidan - det är alltid läge att ta hand om en katt som behöver dig. Det finns massor av familjelösa katter som väntar på att få ett hem - här är 10 anledningar till att göra slag i saken och besöka ett katthem redan idag!

1. De är riktiga kelbollar (de flesta katter har över 20 000 hårstrån per kvadratcentimeter - det är en hel del gosmaterial :))

Bildkälla

2. De tar hand om sin egen hygien (katter tillbringar en tredjedel av sin vakna tid med att tvätta sig... det kallar vi renlighet!)

Bildkälla

3. De sover massor (typ hela tiden, eller i alla fall två tredjedelar av dagen, runt 13 timmar per dag, så de klarar sig faktiskt ensamma när du är på jobbet)

Bildkälla

4. Nivån av söthet när de gäspar. (Katter är sjukt trötta och gäspar sjukt mycket och det är sjukt gulligt.)

Bildkälla

5. De kan bli riktigt bra vänner med hundar. (Så om du har hund, oroa dig inte. Det krävs bara lite extra planering och kärlek. Lättast är det att introducera en katt som är yngre än ett halvår och en hund som är yngre än ett år för varandra)

Bildkälla

6. Katter gör dig friskare (En studie visar att kattägare besöker läkaren 12 % mer sällan än icke kattägare)

Bildkälla

7. De är miljövänliga (En katt påverkar miljön mycket mindre negativt än en mellanstor hund)

Bildkälla

8. De är nyttiga för ditt hjärta (inte bara på grund av all kärlek du får från en lurvig vän - amerikanska studier visar att djurägare löper lägre risk att få hjärtattack. Detta tros bero på att djuren hjälper till att sänka stressnivån.)

Bildkälla

9. De är sällskapet du alltid velat ha (en ny studie visar att katter kan komma ihåg när deras ägare varit snäll och senare återgälda den fina gesten... och det är speciellt kvinnor som har starka band till sina katter)

Bildkälla

10. De behöver dig lika mycket som du behöver dem (Bara i Sverige finns cirka 100 000 hemlösa katter och katthemmen är överfulla. Besök ett katthem redan idag - du kommer inte att ångra dig!)

Bildkälla

Tack Distractify för en fantastiskt fin grundidé.

Du kommer också att gilla:

Dagens roligaste - kan man vara så här dålig på att fånga leksaker?

Kolla in deppiga geten som matvägrade tills han fick träffa sin bästis igen... (du kan aldrig gissa vem!)

21 saker du bara förstår om du är katt (men som vi människor också skrattar åt)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!