Här är Sveriges kanske viktigaste låt i år - lyssna du med

Andrea Lundquist skrev en låt. Du måste också höra vad hon har att säga. Efter att hon släppt den blev det en succé på Youtube.

Låten skrev hon förra året. Filmade den och la ut på Youtube. Där blev det en hit. Nu är den släppt som singel. Och här kan du nuhöra den på Spotify. 

Det här skriver hon själv om låten på sin sajt:

"Detta är titeln på en låt som jag skrivit. Förmodligen min viktigaste  låt hittills. Den handlar om rasismen som finns här i världen,  framförallt. Den ifrågasätter dom människor som tar sig rättigheterna  att döma andra människor pga hudfärg, efternamn eller vart dom kommer  ifrån. Den ifrågasätter även samhället och media. För någonstans, precis  som jag sjunger i låten, så är det något som är fel när framsidan får  täcka vilken väska vår prinsessa har köpt till sitt bröllop, när det  samma natt har dött flera människor i krig.

Jag har fått nog, helt enkelt. Jag har fått nog av alla  smygrasistiska åsikter och kommentarer som man hör varje dag på jobbet,  bussen eller på gatorna där vi bor. Jag tycker att det är sorgligt, att  vi år 2013, inte kan samexistera med varandra. Ibland känns det som att  vi går bakåt i utvecklingen, och inte framåt. Lyssna på låten, så  förstår ni nog exakt vad jag vill ha sagt."

Du vill också läsa:

Jonna Sima om varför SD inte bara är ett främlingsfientligt parti

19 roliga SMS från dina prylar (japp, de borttappade nycklarna är superstöriga)

Kolla in den här mor och son-dansen på bröllopet. Den har extra allt. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!