Grilltrender 2013

I år kommer vi att grilla finare kött, mer korv och gärna grilla med nya ingredienser.

Vi kommer att grilla mer grönsaker och gärna lägga fisk och skaldjur på gallret den här grillsäsongen. Det visar Icas årliga grillrapport som tas fram i samarbete med Sifo. De tre trender som är tydligast är att vi först och främst vill äta mat från grillen utan bestick, alltså korv, hamburgare, mat i pitabröd. Den andra tydliga trenden är att vi vill grilla fint kött, som vi gärna förbereder och planerar någon dag innan, vilket nästan 70% uppger att de gör. Det är fortfarande så att det är kvinnorna som förbereder och fixar tillbehör, medan män är de som står vid grillen. Endast 5% av kvinnorna i undersökningen uppger att de står vid grillen. Den anser sig heller inte vara lika bra på att grilla som männen uppger att de är.

 Den tredje trenden är att vi gärna experimenterar mer med ingredienser och vad vi kan tänka oss att grilla, 49% av de tillfrågade kan tänka sig att testa olika saker på grillen. Frukt och grönsaker är något vi skulle grilla mer om vi kunde mer om det och 44% kan tänka sig att grilla fisk och skaldjur. Men helst vill vi grilla fläskkött.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!