Malin Wollin: Franska samlag gör mig sexapatisk

Ämnen i artikel:

Jag älskar film. I love film. Därför är jag kund hos Lovefilm.se. Det är suveränt. Man går in på nätet och lägger till filmer i sin lista, sedan kommer det hem två filmer, man tittar, skickar tillbaka och så får man genast två nya. Man har alltid film hemma. I love. Och på tal om love. De senaste filmerna vi fick hem i lådan var Två -dagar i Paris och Lady Chatterleys älskare.

Lady Chatterleys älskare är baserad på en erotisk roman av DH Lawrence.

Jag läste Lady Chatterleys älskare när jag var sexton, och vad märkligare är: jag lånade den på bokband på biblioteket att somna till på kvällarna när jag bodde ensam i  Växjö. Jag tog även hem och spelade upp för syrran.

Så låg vi där i mitt gamla ungdomsrum i gillestugan och lyssnade på alla de sexuella äventyren upplästa av ingen mindre än Sven Wollter. Ni hör ju själva. Engelsk gammal porr i mörkret med Sven Wollter. Syrran var tolv. Vilka normala tonåringar lyssnar på Sven Wollters uppläsning av en erotisk roman? Vi.

I varsin säng låg vi där i källarskummet och hörde Sven berätta med sin mustigaste Raskensröst om hur vackra Constance och skogsvaktare Parkin sliter ut trägolvet i den där lilla stugan där det bara finns en brasa och ingenting att göra förutom att ligga med varandra old rustik style. Och det är det de gör. De ligger och ligger och ligger och ligger. Och just som man tror att man kommer brinna i helvetet för alla rakt-på-sak-samlag man just konsumerat så ligger de lite till. Man blir röksugen bara av att lyssna på spektaklet.

Ett samlag i en bok kan vara tio sidor långt och aldrig tråkigt. En hel sida kan beskriva hur mannen öppnar den franska blusen och hur det känns i magen när han får se ladyns nakna jungfrututtar för första gången. Men det är svårt att föra över det himlastormande sexet jag minns från boken till film.

På film är ett ligg bara ett ligg, det hjälper inte att det är en fransk filmatisering och att alla samlag är på franska. Och alla de andra liggen påminner om det första ligget.

Man vill liksom bara att de ska bli klara. Jajaja, så nu har ni legat med varandra och haft en lång fransk dialog. Kan ni inte göra något nu? Typ sticka kniven i varandra.

Ni förstår, man blir sexapatisk. Man orkar inte ta in mer.

Och när vi sitter där och har somnat i soffan till ett samlag och vaknat till ett annat i en film som aldrig tar slut så börjar jag fundera; hur orkar porrsurfarna med? De som konsumerar porr varje dag?

Tacka vet jag Jane Austen med kyska klänningar och mamelucker. Där man måste fråga pappa om handen innan man ens kan drömma om att klämma tutte.

Där man bara anar vad som händer när eftertexterna rullar och paret har flyttat in i sin fuktiga engelska herrgård. Mmmm. Inga franska erigerade skogsvaktar-penisar. Inga styva bröstvårtor mot en grov stam i skogen.

Synd utan insyn. Det är min melodi.

Malins rithörna:

Franska samlag i kubik. Nej tack.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!