Forskare: Personer som svär mycket har bra ordförråd

Att någon svär mycket behöver inte bero på att den är obildad eller har ett dåligt språk, snarare tvärtom!En studiesticker hål på fördomarna och visar att de som har ett stort vokabulär av svordomar har flera verbala fördelar.

Genom ett experiment ville två amerikanska psykologerta reda på om de som svär har ett sämre vokabulär.De utgick ifrån att personer svär eftersom de saknar intellektuell kapacitet och att svära är ett annat sätt att uttrycka sig på.

Studien gick ut på att deltagarna skulle säga så många svordomar de kunde komma på inom 60 sekunder. Sedan gjorde de samma sak fast med andra ämnen som till exempel hur många djurnamn deltagarna kunde komma på.

Resultatet visade att de i studien som kunde komma på det största antalet svordomar också kunde komma på flest ord i andra kategorier. En person som svär mycket kan alltså ha ett extra rikt vokabulär och svordomarna behöver inte vara ett sätt att försöka dölja språkbristningar.

Fy fan vad bra för oss som inte drar oss för att använda svordomar! ;)

Vill du se mer sånt här? Gör som 25 000 andra ochgilla amelia på FacebookochInstagram!

Du kanske också gillar:

Här är skolans geniala knep för att få elever att sluta svära

Forskare slår fast: Att skratta stärker ditt immunförsvar

Ny studie: Depression vanligare hos kvinnor som äter p-piller

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 6 nr av amelia - få rengöringsborste och hudvård. Läs mer!