Det här vill vi inte ha i julklapp – 5 paket svenskar inte vill hitta under granen

Mjuka paket är inte särskilt populärt att få av tomten. I alla fall inte om man ska tro en ny undersökning om vad svenskar INTE vill ha i julklapp. – Utifrånvår undersökning ser det ut att vara slipsar, strumpor och kalsonger, säger Linnéa Aguero, pressansvarig på Blocket som ligger bakom enkäten.

Tusen personer har deltagit i undersökningen som är gjord av Sifo, på uppdrag av Blocket. Resultatet visar att svenska folket i genomsnitt planerar att köpa 13 julklappar var i år. Totalt planerar vi i snitt att spendera 3219 kronor var på årets julklappar. Men det är inte alla paket som går hem hos mottagarna.

Enligt undersökningen är det minst populära att hitta under granen 

kläder. Därefter kommer inredning, husgeråd, hushållsapparater och böcker.

Inom kategorin kläder är slipsar och strumpor minst poppis. I kategorin inredning står prydnadssaker lägst i kurs och vad gäller husgeråden slipper vi gärna hushållsmaskiner som tar plats i skåpen.

– De så kallade ”fulklapparna” dyker upp på Blocket redan på julaftons morgon, säger Linnéa Aguero.

Rent generellt verkar det vara de lite mer opersonliga presenterna som är minst uppskattade att få. Helt enkelt när man ger bort någonting mer bara för att ge något och än för att det är någonting som personen man ger till faktiskt vill ha.

Vill du se mer sånt här? Gilla amelia på Facebook så missar du inget!

 

Kanske är du också intresserad av?

5 olika julklappslekar som förhöjer vilken julafton som helst!

8 härliga Ernst-citat som får oss att längta till julen

Hon blir årets julvärd i SVT – yngsta någonsin att få ärofyllda uppdraget

Bli av med din julstress på en kvart – så här gör du

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!