Cissi Wallin om skräckläkaren: ”Svensk sjukvård är en rysk jävla roulette”

mamas bloggare Cissi Wallin berättar på Instagram om sin upplevelse av skräckläkaren Johanne Krogh. Trots rekord i felbehandlingar i Norge har kirurgen fått arbete i Sverige, igen.

Johanne Krogh är den norska skandalkirurgen med rekord i felbehandlingar: under sin tid som verksam i Norge fick hon 42 anmälningar mot sig varav 29 gav patienterna hon behandlat skadestånd. Den kritiserade läkaren fick trots detta en tjänst i Sverige på sjukhuset i Hudiksvall, något som avslöjades av norska NRK. Efter att ha blivit utredd av svenska Socialstyrelsen gjordes 18 nya anmälningar av svenska patienter, skriver Expressen. Nu har Johanne Krogh alltså bytt jobb till ett nytt svenskt sjukhus, som distriktsläkare vid Hälsocentralen i Sveg.

mamas bloggare Cissi Wallin öppnade under torsdagen upp sig om sin erfarenhet av skräckläkaren på Instagram. Cissi berättar att hennes make bröt handleden för ett par år sedan och att de hamnade på akuten i Hudiksvall. Hon skriver på Instagram om hur något klingade något i bakhuvudet och att hon tog reda på att Johanne Krogh arbetade på sjukhuset hennes man skulle opereras på. Efter mycket om och men fick Cissi bekräftat att Krogh inte skulle operera hennes make. När han skulle rullas in i operationssalen dagen där på anade hon ändå oråd:

”Vi hade blivit lovade att Johanne Krogh inte skulle operera. Men när jag anade oråd och haffade en sköterska minuterna innan Linus ska rullas in på operation fick jag bekräftat. Johanne skulle operera. Blev helt chockad, krävde att få prata med ansvarig. Tio minuter senare blev vi utslängda från sjukhuset. Eller ja, de lindade in det som att ”alltihop var ett missförstånd, han skulle egentligen aldrig ens ha blivit opererad här”. Yeah right, förbannade svin”, skriver Cissi.

Hon fortsätter:

”Tänker på alla som inte orkar kriga, googla, ens ifrågasätta. Svensk sjukvård är på många sätt en rysk jävla roulette”.

Sjuk men sann historia: för några jular sen bröt maken handleden, och eftersom vi var i hans föräldrahem i Delsbo blev det akuten i Hudik. Väl där fick jag nåt Rainman-minne av nån just skandalläkare på just det sjukhuset. Ett uppdrag granskning från 2010 hade plockats fram i huvudet (ibland är adhd med vissa autistiska drag himla praktiskt😅) och googlade snabbt fram att läkaren – Johanne Krogh visst var ortopedläkare på Hudiks sjukhus. En stund senare fick jag ur läkare på akuten att hon (Johanne) skulle operera min man dan efter. Eftersom maken var väck på morfin tog jag fighten och krävde att någon annan än just Johanne skulle in och gräva i honom. Då blev jag utskälld av Johannes kollega som menade att han ”‘minsann skulle låta henne operera honom vilken dag som helst”. Då plockade jag fram listan på alla hennes anmälningar och fällningar, varav en död patient. Läkaren tystnade och smet iväg. Dan därpå skulle Linus opereras på ortopeden på Hudiks sjukhus. Jag var såklart med, arg som ett bi. Aldrig i livet att den där galna människan skulle få röra Linus. Var som en tigermamma, till en morfinsånkad 40-åring. Vi hade blivit lovade att Johanne Krogh inte skulle operera. Men när jag anade oråd och haffade en sköterska minuterna innan Linus ska rullas in på operation fick jag bekräftat. Johanne skulle operera. Blev helt chockad, krävde att få prata med ansvarig. Tio minuter senare blev vi utslängda från sjukhuset. Eller ja, de lindade in det som att ”alltihop var ett missförstånd, han skulle egentligen aldrig ens ha blivit opererad här”. Yeah right, förbannade svin. En vecka senare blev han opererad av en icke-livsfarlig doktor på St Görans. Men tänker på alla som inte orkar kriga, googla, ens ifrågasätta. Svensk sjukvård är på många sätt en rysk jävla roulette. Och vem/vilka ”ligger” den här #johannekrogh med för att kunna fortsätta jobba som läkare i hela frikkin landet??

Ett foto publicerat av Cissi Wallin (@cissiwallin)

Till Expressen säger Maria Carlund, verksamhetschef på Hälsocentralen i Sveg, där norska läkaren nu fått arbete trots alla skandaler:

– Vi i ledningsgruppen har gjort en gemensam bedömning och vi tar ansvar för patientsäkerheten. Och det gäller för alla läkare som är hos oss.

Cissi ställer sig mycket kritisk till att läkaren får fortsätta arbeta i Sverige och skriver i samma inlägg:

Och vem/vilka ”ligger” den här #johannekrogh med för att kunna fortsätta jobba som läkare i hela frikkin landet??”. Vill du följa Cissi Wallins blogg på mama, klicka här

Vill du se mer sånt här? Gör som tusentals andra och gilla amelia på Facebook och Instagram!