Brevet från Else, 77, om flyktingkrisen är det finaste vi sett på länge

Else Johansson, 77, ville vara med i sociala medier-uppropet #jagdelar, en manifestation för alla människors lika värde. Det var bara ett problem – hon har ingen dator. Hennes lösning på dilemmat är helt fantastisk.

I söndags drog Dagens Nyheter igång #jagdelar. Ett upprop i flyktingkrisens spår för att ta avstånd från hat, hot och rasism. Ett manifest för alla människors lika värde. Tillsammans med tidningen stod hundra kända svenskar, bland dem Zlatan Ibrahimovic, Sanna Nielsen, Stefan Löfven och Helen Sjöholm, bakom uppropet.

Dagens Nyheter uppmanade sina läsare att också bli en del av manifestet genom att dela budskapet och hashtaggen #jagdelar i sina sociala medier. Tiotusentals hakade på. Else Johansson, 77, och hennes man ville vara två av dem, det var bara det här med att de inte har någon dator. Men skam den som ger sig, Else ringde till Dagens Nyheter och i går kom hennes brev fram till redaktionen. Det här är det finaste vi har sett på länge. Heja Else!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!