Astrid Lindgrens Värld öppnar portarna för asylsökande trots att parken stängt för säsongen

I söndags stängde Astrid Lindgrens Värld i Vimmery för säsongen, men nästa vecka öppnas portarna igen för att låta ensamkommande barn och asylsökande leka i parken.

Ett stort antal av de fyrahundra asylsökande som har anlänt till Vimmerby den senasate tiden är barn och den lokala idrottsklubbem Vimmerby IF har jobbat hårt och aktivt för att hjälpa anlända familjer in i samhället.Nu vill även populära nöjesparken Astrid Lindgrens Värld bidra och öppnar därför sina för säsongen redan stängda dörrar igen. Varje tisdag och torsdag under en månads tid ska parken hållas öppen för asylsökande, enamkommande barn och övriga invånare i området.

"Det är gratis för alla", säger Joacim Johansson, VD på Astrid Lingrens Värld till Expressen och berättar också att parken kommer ha så kallat lekparksöppet.

"Vi har inte butiker öppna, eller karaktärerna där, utan man får leka i Mattisborgen, i Katthult och så, säger Joacim Johansson.

Just nu arbetas det för fullt med att stänga ner parken för säsongen, samt förbereda för lekparksöppnandet och Joacim Johansson är glad och nöjd över att kunna dra sitt strå till stacken och bjuda in människor som nyss har kommit till Vimmerby.

– Alla är välkomna. Och vi öppnar upp så övriga invånare i Vimmerby och med omnejd också kan komma, säger han till Expressen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!