Anna hittade plånbok utomhus – den här historien värmer verkligen i hjärtat

Det var i påskas som 34-åriga Anna Morvall promenerade i Vårberg, söder om Stockholm. På en parkbänk hittade hon en plånbok som hon lämnade in till polisen. Det gjorde ägaren Akram Garib så glad att han ville göra något riktigt snällt tillbaka. Det här värmer verkligen i hjärtat <3

I plånboken fanns både kreditkort, körkort och kontanter. Eftersom Anna Morvall kunde se vem plånboken tillhörde försökte hon först hitta ett telefonnummer till Akram. När hon inte hittade något lämnade hon i stället in plånboken till polisen och skrev ett brev till Akram om att hans plånbok fanns där att hämta.

– Sedan hörde jag ingenting förrän Akrams son ringde mig för två veckor sedan och talade om att hans pappa var jätteglad och tacksam för att ha fått sin plånbok tillbaka. "Alla borde vara som du, så här skulle alla göra" sa han, det var helt översvallande så jag blev jätteglad, säger Anna Morvall.

Anledningen till att hon inte hade hört något från Akram Garib var att han hade åkt utomlands dagen efter han tappade sin plånbok. Han hade spärrat alla kort och trodde att plånboken var borta för gott. Som tack skickade far och son blommor till Anna och bjöd in henne för en middag på Akrams kebaberia i Vårberg. I går var hon där med två kompisar och fick träffa 65-årige Akram.

Läs mer: Bästa semestertipsen inför sommaren

Anna och hennes kompis utanför Akrams restaurang. Foto: Privat

– Han stod utanför när vi kom och log jättemycket när jag sa att det var jag och så fick jag en jättestor kram, det var väldigt fint faktiskt. Sedan åt vi grillad kyckling och shishkebab, det var väldigt gott, säger Anna Morvall.

Hon anser att man alltid bör försöka sprida glädje och kärlek.

– Man ska vara snäll jämt. Ibland får man vara nöjd med att känna att man har gjort en god gärning men man vet aldrig när man får något snällt tillbaka. Jag gjorde det när jag lämnade in plånboken men han (Akram, reds anm.) har gjort det till mig hur mycket som helst och visat så mycket tacksamhet.

Läs mer:8 enkla sätt att dra ner på saltet för dig och dina barn

Och ingen kan väl ta miste på Kocar och Akrams glädje över att en ärlig människa hjälpte till.

– Det är en jättefin känsla, vi är glada att det finns så fina människor där ute. Pappa är väldigt känslig och han fick tårar i ögonen. "Anna är bästa tjejen" säger pappa. "Bästa tjejen i hela världen", berättar sonen Kocar Garib.

Vi önskar att det gick till så här varje gång, mer glädje och kärlek till våra medmänniskor!

Vill du läsa fler solskenshistorier? Gör som 23 000 andra och följ amelia på Facebook så missar du inget!

Mest läst just nu:

"Så ser mamma ut nyvaken" – 6-åringens brutalt ärliga bild roar hela världen

Hennes video har setts av 140 miljoner – nu gör ”Chewbacca Mom” succé på tv

11 anledningar för alla gamla fotbollstjejer att börja sparka boll igen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!