7-åriga Amadeus har gjort egen EM-låt – är han nya Frans? :)

Sommaren 2006 var sommaren då Frans Jeppson Wall kom in i våra liv och vi alla nynnade "Ingen kickar fotboll som han, Zlatan, jag sa Zlatan...". Nu har 7-åriga Amadeus de la Motte "gjort en Frans" – han har nämligen spelat in en egen EM-låt inför sommarens mästerskap i Frankrike. Vi sjunger redan med i refrängen :)

Låten "Bäst i Europa" komponerade pappa Jonas de la Motte för ett par månader sedan.

– Jag skriver musik då och då och framför allt till barnen ibland. Både Amadeus och hans storasyster Alice tycker att det är otroligt roligt med sång och dans. Denna gången tyckte vi att "det här kan bli riktigt kul, den spelar vi in" så vi gjorde det tillsammans med min musikkompis Uffe Nilsson, säger Jonas de la Motte till amelia.se

Efter det spelade de upp låten för några personer och fick höra att "det här är ju skitbra, ni måste göra en video!". Sagt och gjort, Amadeus och hans crew åkte till stranden i Åhus och filmade. Med i videon finns 9-åriga Alice och Amadeus bästa vänner Signe och Malte.

Amadeus EM-låt inför fotbolls-EM 2016

Men ambitionen har aldrig varit att "bli nya Frans" – bara att ha roligt, berättar pappa Jonas.

– Alla drar ju den kopplingen och det förstår jag. Det här är också en 7-åring från Skåne som sjunger en fotbollslåt. Men vi gör bara det här för att det är roligt. Skulle vi överhuvudtaget komma i närheten av det som hände med Zlatan-låten vore det ju helt galet. Vi har redan fått förfrågan om att de ska komma och spela på ställen i sommar. Det var nån allsångskväll. Vi får väl se vart det landar.

Och att släppa en EM-låt som 7-åring verkar ju vara ett vinnande koncept för blivande artister. FransJeppson Wall var lika gammal när han och gruppen Elias släppte singeln "Who's da man".

"Who's da man" låg på Svensktoppen i fem veckor och Frans fick också uppträda på Allsång på Skansen det året.

Och vi vet ju alla hur det gick sen för Frans ;)

Årets officiella EM-låt är dock gjord av David Guetta och vår svenska stolthet Zara Larsson står för sången. Den låter så här:

All lycka med musikkarriären önskar vi Amadeus! :)

Vill du se mer sånt här? Gör som 23 000 andra och gilla amelia på Facebook!

Mest läst just nu:

Alfred, 93, tröttnade på äldreboendets aktiviteter – "Jag vill dricka öl i solen"

36 regler alla tonåringar tycks leva efter (är du tonårsförälder vet du exakt...)

Efter elaka skämtet i Mello – nu har Frans fått en hälsning från Zlatan (på riktigt!)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!