6-åringen med Downs syndrom fick nej av dansskola – gör succé på nätet

Lilla Ana är sex år gammal och älskar att dansa. Men när hennes mamma skulle skriva in Ana på en lokal dansskola där de bodde så tog det stopp. Anledningen? Ana har Downs syndrom. Det stoppade dock inte Ana och nu gör hon succé på internet där hon dansar till Whitney Houston.

Ana Malaniukär sex år gammal och har Downs syndrom. Dock är det inget hon tänker låta stoppa henne och hennes drömmar. Nyligen lade hennes dansskola upp en video på Ana och hennes danslärare showar loss ordentligt till en mix av låtarna "Shut up and dance" och "I wanna dance with somebody", en video som snabbt blev en succé på Facebook.

– Hon har alltid älskat att dansa när musiken har satts igång, hon älskade beatet så jag sa "Vi ger det en chans", säger Anas mamma Sonja till GlobalNews.ca.

Bild: Faksimil/Global Edmonton

Men att få in Ana på en dansskola var lättare sagt än gjort. Innan Ana hamnade där hon dansa i dag fick hon ett nej av en annan dansskola – på grund av att hon har Downs syndrom.

– Vi fick en dålig upplevelse på en av dansskolorna. Vi fick höra att vi inte var välkomna, hon passade inte in i deras standard, säger Sonja.

Bild: Faksimil/Global Edmonton

Men efter att Ana blivit avvisad från den första dansskolan så kontaktade Sonja Amandas Academy of Dance och de välkomnade sexåringen med öppna armar.

– Jag tycker att det är väldigt viktigt att vilken liten flicka eller pojke som helst som vill dansa ska få möjligheten att göra det, säger dansskolans ägare Amanda Desousa.

LÄS MER:Autistiske James vill inte röra någon – nu har hunden Mahe gett honom nytt liv

Amandas dansskola har vart öppen i 15 år och har även speciella dansprogram utvecklade för barn med olika förmågor.

Nu har Ana dansat i cirka ett års tid och mamma Sonja berättar att hon har växt oerhört, både som person och som dansare.

– Hon har lärt känna så mycket nya vänner. Hennes självförtroende har växt oerhört och hon älskar det. Att se henne på scen, att se henne tillsammans med sina dansare och att se henne lycklig. Det är fantastiskt att se att människor är villiga att ge henne den här chansen.

Vill du läsa mer sånt här? Gör som 22 000 andra ochfölj amelia på Facebook!

LÄS MER:

7 kvinnor hyllar sina underbara syskon – på Internationella Downs syndrom-dagen

Emmas bilder gör succé - så här har du aldrig sett ikonerna tidigare

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!