11 oväntade knep som håller dig varm i vinter

Har du svårt att få upp värmen nu när det är riktigt kallt ute? Då kanske några av våra tips kan få dig att tina upp!

1. Sätt igång ugnen.

Står du och fryser när du lagar mat? Sätt igång ugnen och öppna luckan lite lätt för att få upp värmen snabbt. Men glöm inte att stänga av den (och stänga luckan) när du inte befinner dig i köket längre. Ett annat tips är att tända ljus eller elda på i öppna spisen. Både mysigt och varmt.

2. Häll vatten på dina handleder.

Sätt igång kranen och dra på varmt vatten. Skölj därefter dina handleder i det varma vattnet. Det hjälper kroppen att värmas upp mycket fortare.

3. Bada!

Varför inte tända några ljus, tappa upp ett nästan skållhett bad och bara njuta?! Det värmer upp dig på studs och får dig dessutom väldigt avslappnad.

4. Strunta i att raka benen.

[adSpace placement="auto"]

Vi lovar, man känner sig så mycket varmare när man låter håret sitta kvar – än om det rakas av. Brrrr....

5. Se till att någon får dig att rodna.

En komplimang eller ett snuskigt skämt kan man komma långt med om man är frusen. Rodnar du så värms kinderna upp på nolltid!

6. Värm knoppen.

Är du en väldigt frusen typ är mössa ett av de mest effektiva knepen. Värmen lämnar ju kroppen via huvudet så en varm och gosig mössa som är nerdragen över öronen kommer få din temperatur att stiga snabbt.

7. Sätt igång en värmefläkt.

En liten värmefläkt eller ett bärbart element kan också göra susen om du har det kallt hemma eller på jobbet.

8. Fyll en flaska med varmt vatten.

[adSpace placement="auto"]

Koka upp varmt vatten och fyll sedan en tom pantflaska med detta. Därefter kan du välja användningsområde – du kan lägga den i fotänden av sängen för att värma upp dina kalla fötter. Eller varför inte bara lägga händerna på den när du ligger i soffan och chillar framför en bra film?

9. Drick te!

.

Ingenting värmer upp dig så snabbt inifrån och ut som en varm kopp med te.

10. Släng in kläderna i torktumlaren i tio minuter.

Släng in dina kläder i torktumlaren medan du gör dig i ordning inför jobbet. När det sedan är dags att gå så tar du ut dem – varma och goa. Perfekt om man är en frusen typ.

11. Ha sex!

Vem blir inte varm av lite hett sex?

Vill du se mer sånt här? Gör som tusentals andra och gilla amelia på Facebook och Instagram!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 6 nr av amelia - få rengöringsborste och hudvård. Läs mer!