ANNONS

Innehåll från IKEA

Foto: IKEA

Skapa nya stilen: Fina & smarta lösningar till barnrummet

I höst vill vi göra om i barnrummet. Med solens strålar värmande i ryggen kliver vi in i en ny fas: Dags att rensa och uppdatera! Vi har tagit hjälp av IKEA:s inredare Annsofi Söderholm för att göra barnens rum riktigt härligt (och praktiskt!).

Den senaste tiden har bara swishat förbi och antalet plagg i garderoben som är för små har ökat. På golvet och i hyllan finns leksaker, sommarens strandfynd och egenmålade konstverk i olika små högar. Så, var ska vi börja? Jo, med att rensa!

En pryl som inte använts sedan i julas? En vanlig kotte från skogsdungen bredvid? Kläder som är för små? Ge bort dem eller förvara i källaren eller på vinden. Nu är det dags att förebygga ordning, inreda för lek och bädda för lugn. Ett bra knep är att hitta en plats för varje sak i rummet.

När du ska inreda ett barnrum, ställ dig på knä och se vad det är barnen ser och når

Satsa på förvaring i olika storlekar: en låda under sängen och djupa skåp till små burkar och pennhållare. (Alla leksaker och "vad-är-det-här-för-något-egentligen?" kan absolut förvaras i en korg, så länge de hamnar där när de inte används!).

Obs! Tänk på att alltid förankra byråer och hyllor i väggen.

Foto: IKEA

 BUSUNGE växasäng, 1695 kr, utdragbar säng som kan förlängas i takt med att "busungen" växer.

Skapa ett barnrum som är anpassat efter ditt barns ålder. Stimulera “jag kan själv”-mantrat med att placera böcker i barnens höjd. Det kan både vara lättare och roligare att välja bok utan hjälp av en förälder.

 Med PELARBOJ bordslampa LED, 299 kr, kan barnen bestämma sig för en färg eller låta ljuset växla automatiskt mellan sju olika färger.

5 tips för barnrummet från Annsofi Söderholm, inredare på IKEA:

1. Inred barnens rum i barnens höjd

När möblerna går att öppna själv blir det lättare att välja kläder till dagen och sagobok till kvällen. Obs! Tänk på att alltid förankra byråer och hyllor i väggen.

2. Tryggt och lugnt med textilier

Skapa ett mysigt rum med hjälp av sängkläder, kuddar, mattor och gardiner.

3. Ordning och reda-prylar

När var sak har sin plats är det större sannolikhet att de kommer tillbaka dit igen (eventuellt efter lite tjat...).

Läs mer om hur du kan skapa roliga zoner i barnens lekrum här.

4. Skapa plats för lek!

Inga möbler ska vara i vägen när det ska byggas koja eller en bil ska köra runt, runt. Med bra förvaring finns plötsligt yta för fantasi och lek.

Foto: IKEA

 Byrån GODISHUS, 499 kr, är en nyhet hos IKEA. Den har en perfekt höjd för små barn och de kan enkelt nå och hitta sina saker själva. Obs! Tänk på att alltid förankra byråer och hyllor i väggen.

5. Inred för en ny mästerkock

Att leka vardagssysslor för vuxna är något som många barn älskar. En leksaksspis där barnet kan slamra med kastruller och byttor är en tidlös möbel för timmar av lek. Slå dig ner och bli serverad en trerätters middag!

Foto: IKEA

 SPISIG Leksakskök med gardiner, 599 kr. Lek från två håll – på den ena sidan ett komplett kök och på den andra en griffeltavla för att presentera dagens rätt eller kvällens dockteater.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och IKEA och ej en artikel av amelia

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!