Hur länge har det inte snackats om p-piller för män – utan att något kommer ut på marknaden? Det här alternativet kan däremot finnas tillgängligt för män redan 2018.

Så här funkar det hela: Genom en spruta i pungen injiceras Vasalgel i sädesledarna (röret som spermierna simmar genom). Gelén är hormonfri och gör att spermierna blockeras eller filtreras bort. Därmed följer de inte längre med i killens utlösning. Effekten liknar den som blir av manlig sterilisering, vasektomi, men vid ett sådant ingrepp skärs sädesledarna av.

En injektion av Vasalgel ska kunna göra mannen steril i tio år, men om han ångrar sig och längtar efter kids är tanken att han ska kunna få en annan injektion som spolar bort gelén och därmed gör det fritt fram för spermierna igen.
Fler tester måste dock göras innan Vasalgel kan komma ut på marknaden. Enligt stiftelsen Parsemus Foundation, som arbetar för att främja forskningen kring långtidsverkande preventivmedel för män, kommer Vasalgel att testas på män under 2016 och 2017. Om allt går bra kan gelén sedan finnas tillgänglig 2018.

Vi håller tummarna! 🙂


Du kommer också att vilja läsa:

10 oskrivna regler alla sambos borde leva efter (känner du inte igen dig är det ett varningstecken ;))

160 000 personer jublar åt att det här lyckliga paret kanske skiljer sig

15 skäl att skaffa hund i stället för partner