Så lägger Pernilla Wahlgren sitt sommarpussel!

Sommar! För en flerbarnsmamma med karriär, hus och social hunger innebär det knappast tio veckor i hängmattan. Här delar Pernilla Wahlgren med sig av hur hon lägger bitarna till sitt sommarpussel 2007:

Pernilla Wahlgren

Pernilla Wahlgren. Av Linda Newnhamn  Foto: Carlos Norlén  Styling: Kina Nilsson  Hår och Make up: Jessica Johansson/Mikas

Pusselbit 1: Var ska barnen vara?

Pernillas tips: Ta med barnen. Allt måste inte vara barnanpassat, barn anpassar sig! Och var inte rädd för att be om hjälp. Om dina föräldrar inte kan hjälpa till finns det säkert andra i din omgivning som gärna gör det.

Pusselbit 2: Laga mat

Pernillas tips: Ett mål mat kan faktiskt vara fil och smörgåsar eller färdigmat. Och laga för guds skull inte olika rätter till barnen, take it or leave it, de får äta eller vara hungriga.

Pusselbit 3: Umgänge

Pernillas tips: Du måste inte servera en perfekt trerättersmiddag varje gång du bjuder hem folk. Är du stressad, så sätt folk i arbete i köket, det brukar de gilla. Eller ha knytis, det är kul.

Pusselbit 4: Strippa på stranden

Pernillas tips: Du måste inte strutta runt i bikini på stora badstränder. Hitta en egen klippa, en skogssjö, åk hem till vänner och bada i deras pool eller sola på tomten.

Pusselbit 5: Egen tid

Pernillas tips: Försök att mini-pausa lite varje dag, tio minuter för sig själv räcker långt. Vill du bli uppiggad, skratta och prata ut om problem – gå på tjejmiddag.