Hanna Fridén: ”Jag är van att ta plats”

Hanna Fridén driver bloggen ”Hanna Fridén – feministisk, estetisk stilfascist”.

Bloggar om: Sitt liv, kläder, mode, utgång, vardagsbetraktelser och politik. Estetik och politik har alltid legat henne nära hjärtat, och allt är på något sätt länkat till feminism. Hon bloggar också om sin dåliga mage.
Det här vill hon: Pusha andra till att uttrycka sig, inspirera folk och öppna deras sinnen för nya tankar. Hon vill också föra fram bra förebilder för unga kvinnor.
Om bloggens genomslag: ”Jag har fått så otroligt mycket yrkesframgångar. När jag startade bloggen så hade jag ingen aning om att jag skulle jobba med media inom ett år. Jag har aldrig sökt ett jobb, bara fått en massa erbjudanden genom bloggen. Det känns både fantastiskt och hemskt på samma gång. Fantastiskt för att det ger mig möjligheter, hemskt för att det finns så mycket annat duktigt folk som verkligen kämpar.”
Därför säger hon vad hon tycker: För att hon uppfostrats till att ta plats, visa vad hon kan och inte skämmas. Hon tror att hon skulle sprängas om hon inte fick säga sin åsikt. Hon tycker till om: Feminism och politik, i långa och ofta förekommande texter. Några exempel är Muhammedteckningarna i Danmark, den ständiga frågan om upphovsrätt, kvinnosyn och bantning. Hon beskriver också mycket ingående sina tarmproblem.
Typiskt Hanna Fridén-tyck: ”Har verkligen gatuprostitutionen försvunnit? Jag är skeptisk. Varje gång jag tagit tunnelbanan till Hötorget och gått upp mot Malmskillnadsgatan har där funnits minst två stycken prostituerade kvinnor, samt att det inte direkt är tunt med bilar som åker förbi långsamt, långsamt och följer efter en (grymt obehagligt, by the way) om man går sträckan. Jag misstror inte att det minskat, men gatuprostitution är verkligen inget minne blott. Den enda kvinnan jag också känner, ytligt, som ägnade sig åt gatuprostitution förut ägnar sig också fortfarande åt det.”