Foto: Andreas Lind

Carola: ”Nu blir det mindre vin och mer smoothies”

Pyssel, mys och musik – men också rock'n'roll och high chaparall. Så är julen hos Carola, som programledardebuterar i egna Carolas advent, och nu ser fram emot ett nytt decennium med mer hjärta – och mindre mobilskrollande och vin.

Ditt eget tv-program Carolas jul är ditt första egna tv-projekt. Har det varit nervöst?

– Det kändes väldigt bra! Hela inspelningen kändes som julafton, jag var väldigt förväntansfull, glad och spänd. Att första scenen var med kocken Jessica Frej hjälpte, hon lagar mat i alla avsnitt och hon är så härlig med sina knallröda läppar, jag kände mig trygg.

I programmet bjuder Carola in gäster som hon känner sedan tidigare. Kända ansikten som Sanna Nielsen, Måns Zelmerlöw och Plura dyker alla upp hemma hos Carola, och förutom musik och mat blir det också pyssel.

– Jag vill uppmuntra andra att komma nära idag när de flesta sitter med mobilen. Pysslandet blir någonting som man gör tillsammans, och i programmet gör vi allt från julgransdekorationer till att bygga en julkrubba.

På tal om det … Årets julklapp blev ju mobillådan, har du en sån?

– Jag har en korg hemma som jag ber barnen lägga mobilen i, även när Zoe har med sig kompisar hem. Efter ett tag går de upp till hennes rum och klär ut sig i mina kläder och hittar på grejer, vilket jag gillar.

Vad har du för ”jul-hacks”?

– Jag tar genvägar. Jag tar fram mitt tingeling-spö och så gör jag snyggt snabbt. Visst, det är vackert att ha en städad farstukvist, men är det inte det så lägger jag bara granriset ”on top” och ställer dit några lyktor. Jag tänder en massa ljus, och sen ser man inte resten, haha. Inomhus öppnar jag dörren till ett rum och, swosh, hivar in grejerna där så länge. Städa… nej, jag är mycket mer rock'n'roll, bohem och high chaparall alltså.

Vad missar du inte på julbordet?

– Jag älskar allt, men gillar särskilt skinkan, rödkålen och janssons frestelse. Och om man tar lite sorbet mellan rätterna så kan man äta lite till.

Foto: Andreas Lind

Inför nya året, 2020, finns det något du vill lämna kvar i 10-talet och inte ta med in i nya decenniet?

– Jag är livsnjutare, men jag ska försöka att dricka varannan vatten istället för vin, eller dricka alkoholfritt. Inte för att jag dricker ofta, men jag måste hålla igen på vissa saker. Det är så lätt att belöna sig när man jobbar mycket, och unnar sig. Men istället kan man göra en alkoholfri drink eller smoothie. Jag måste ta hand om mig, jag kan inte gotta mig lika mycket som jag gjorde förut.

Vad har du för stora mål 2020?

– Jag känner att jag trivs i livet just nu och jag har en produktion som kommer ut i påsk. Ett hjärteprojekt som innebär resor och nyskriven musik, och det är något som jag ser fram emot att dela med mig av.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!