Visa muffen - rätt eller fel?

Upprörda telefonsamtal och uppsagda prenumerationer blandat med hejarop och hyllningstal. Artikeln om stylade underliv rör minst sagt upp känslor hos våra läsare. Läs redaktionens förklaring och följ diskussionen som pågår i Damrummet.

"E4, hjärta eller en gammal hederlig Bin Laden? Hur föredrar du din muff-frisyr?"

Så inleds en artikel av Hella Mörner i senaste amelia. Bilderna av Elisabeth Olsson Wallin har väckt storm bland tidningens läsare. Vissa uttrycker sina starka känslor i Damrummet:

"Jag är så besviken över att AMELIA blivit så förändrad. Dessa bilder av fyra kvinnor som visar sitt kön på bild med ansikte, VARFÖR????? Kan inget få vara privat och heligt längre?"

Andra anklagar kritiker för att vara konservativa:

"Lever du på 1800-talet!? Varför i hela friden kan man inte prata om och visa sina kön utan att du tycker att det är porr och utnyttjande av kvinnor?"

Anna Larsson är redaktionschef på amelia och motiverar beslutet att publicera artikeln så här:

"För att alldeles oavsett vad vi tycker om det är det här är ett fenomen i vår samtid. Det behöver man bara gå till närmsta gym eller friskislokal och ställa sig i duschen för att se. Det är värt en artikel och en diskussion. Rätt eller fel att styla underlivet, det får var och en som läser avgöra.

Och när det gäller att publicera nakna kroppar är det en gammal god tradition i amelia. Det är ett sätt att avdramatisera kvinnokroppen. Vi visar vanliga, inte perfekta, kvinnokroppar som vi hoppas ska få läsarna att känna att man kan vara vacker och duga utan att se ut som en fotomodell."

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!