Vill vi ha feministisk porr?

"Dirty diaries" heter en ny feministisk porrfilm som bjuder på "penetration, provokation och poesi". Är lesbiskt sex och onani på offentlig plats bättre än gammal "hederlig" porr? Och är det något vi kvinnor vill ha? Vad tycker ni?

”Dirty diaries”

Filmaren Mia Engberg har låtit tolv kvinnor göra varsin feministisk porrfilm. ”Ha vilket kön du vill och ha sex med vilket kön du vill” är budskapet. Filmerna är inspelade med mobiltelefoner och innehåller allt från lesbisk sex till onani på offentlig plats – ”penetration, provokation och poesi”.

Var finns det mer? Mer om ”Dirty Diaries” på www.dirtydiaries.se. Sajten www.njutafilms.com har en avdelning för ”kvalitetserotik”. Mia Engberg har också gjort erotiska kortfilmen ”Selma & Sofie”, mer info om den på www.miaengberg.com.

”Constance”

1998 började Lars von Triers bolag Zentropa göra porrfilm genom dotterbolaget ”Puzzy Power”. I ett erotiskt manifest slogs vissa regler fast: filmerna skulle ha vettig handling och utgå från kvinnorna. Och absolut inga ”spruta i ansiktet”-scener. Kända filmer: ”Constance” och ”Pink Prison”.

Var finns det mer? Puzzy Power heter numera Innocent Pictures och har blivit ett eget bolag. Deras filmer hittar du på www.innocentpictures.com.

”Emmanuelle”

Bokförlaget XStory erbjuder fackböcker med diverse handfasta knep, erotiska klassiker som ”Emmanuelle” och en bokklubb med erotiska romaner, av kvinnor för kvinnor.

Var finns det mer? Förlaget Vertigo satsar på erotik, www.vertigo.se. Missa inte heller Klittydeckarna, www.klitty.com.

”Drift”

Serieförlaget Kolik ger ut feministisk erotik i serieform. Boken ”Drift” av Liv Strömquist och Jan Bielecki gavs ut 2007, uppföljaren ”Maran” av Lina Neidestam kommer 2010. ”Maran” ska ”leka med köns- och heteronormer”. Den frodiga stjärtbilden med de chockade tyska camparna är ett smakprov ur ”Maran”.

Var finns det mer? På linakanritafint.blogspot.com kan du följa Linas arbete med ”Maran”.

Debattera om feministisk porr!

Till Damrummet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!