Fråga Bengt: "Vårt sexliv är nästintill obefintligt"

"Fråga Bengt" har fått en fråga från signaturen "Tompa". Han är gift med en kvinna han älskar, men deras sexliv är nästintill obefintligt. Vad ska man göra när den man älskar väljer tv:n framför sex?

Jag är gift med en kvinna jag älskar, vi förlovade oss efter sex månader, gifte oss efter 18 månader och nu ska vi flytta in i en bostadsrätt, vilket är en stor ekonomisk satsning för oss. Allt borde vara frid och fröjd, men jo det är faktiskt en sak som krusar för min del. Vårt sexliv är nästintill obefintligt, möjligtvis en gång i månaden eller varannan har vi sex. Jag är inte rädd för att ta initiativ så jag har försökt både att ge vinkar, vara ganska rak på sak och till och med avvaktande för hennes initiativ, men hon visar oftast inget intresse, antingen så är hon trött, eller så lockar tv:n, måla naglarna eller andra saker istället. 

Jag kräver inte sex varje dag, eller flera gånger i veckan, men vi är i 25-30-årsåldern, relativt nygifta och inga barn, om vi inte ska orka eller vilja ha sex åtminstone en gång i veckan, när ska det i så fall bli? Jag förstår att hennes sexlust kanske inte är lika stor som min, men det känns inte som att hon vill anstränga sig eller hitta vägar så att hon också tänder till. Jag känner även att jag går miste om den närhet, värme och kramar som sexet ger. Jag retar mig i sin tur på småsaker som går ut över henne och då småbråkar vi om oväsentliga saker. 

Har flertalet gånger försökt diskutera vad det beror på med henne och hur vi kan göra allt bättre men hon verkar mest likgiltig, och hon skulle knappast gå och besöka någon annan för detta. Jag känner mig helt låst och har velat lämna hemmet i ren protest flera gånger, men det känns också fel eftersom allt annat känns så bra. När vi väl har sex så känns det bra. 

Hon läser din spalt så ett råd henne och mig skulle vara varmt välkommen.

 ”Tompa”

Vad tycker du att Bengt ska svara?

Hur hade du gjort i "Tompas" situation?

Var med och tyck till! Skriv i kommentarsfältet nedan. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu: 6 nr av amelia + aktivitetsklocka för 199 kr. Köp nu!