Therése, 31: "Jag var otrogen under flera år"

Det började med ett one night-stand från krogen. Under flera år var Therése otrogen mot sin pojkvän med olika män. Det här är hennes berättelse.

Första gången Therése var otrogen mot sin dåvarande pojkvän var med en kille på krogen.

– Han hade en "sätt på mig"-utstrålning, säger hon.

– Jag ville erövra honom, och efter sexet gick jag hem som om ingenting hade hänt. Jag hade inte det minsta dåligt samvete den gången. Jag var bara nöjd.

Det var starten på en lång serie av otrohetsträffar, som pågick under flera år. Therése upplevde att hon inte kunde hejda sig själv. Otroheten var alltid spontan och det var ofta hon som tog första steget.

Vår relation var väldigt destruktiv

– Jag har ingen aning om hur många gånger det handlade om, så ofta var det. Men efter ett tag började jag må dåligt och velade fram och tillbaka om jag skulle berätta för min pojkvän.

Efter lite tvekan bestämde sig Therése för att berätta. Hennes pojkvän reagerade starkt och valde omedelbart att lämna förhållandet.

– Han sa att han aldrig ville se mig igen, säger Therése.

Men efter ett tag hörde han av sig och ville prata igenom situationen. Deras samtal ledde till fler träffar och han valde att förlåta Therése. De blev ett par igen.

– Men jag fortsatte att vara otrogen, och varje gång jag berättade om det för honom svarade han med att bli sårad och ledsen, sedan slutade det oftast med att vi hade sex. Det visade sig att han gick igång på att jag hade varit med andra män. Det bästa sexet jag och min partner hade var faktiskt under den mest intensiva otrohetstiden.

Men otroheten ledde till många smärtsamma gräl och flera kortare uppbrott. I sju år var de ett par till och från, sedan tröttnade han och hittade en annan partner.

I efterhand tror Therése att otroheten berodde på att hon saknade något i förhållandet.

– Vår relation var väldigt destruktiv. När jag träffade min nuvarande sambo insåg jag att sex och kärlek hör ihop!

Det blev som en uppenbarelse för mig att man inte är otrogen mot någon man faktiskt älskar. Idag har Therése släppt skamkänslorna kring sitt tidigare beteende, och hon är vän med sitt ex. När hon berättade för sin sambo om den nedbrytande otrohetsspiral som hon levt i var han förstående.

– Han inser att det ligger i mitt förflutna, att jag är en annan person idag och inte har de behoven längre.

– Jag skulle aldrig i livet vara otrogen mot honom. Jag är enormt tacksam för honom. Han är min stora kärlek, och det finns liksom ingen anledning att söka sig någon annanstans.

Läs också: Går det att förlåta otrohet? Psykologens 4 råd för att tackla situationen

Foto: iStock, privat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!