Surfa könsneutralt på nätet med hjälp av en henerator

Det har blåst en rejäl storm kring det lilla ordet”hen” de senaste veckorna. Men än kokar debatten, och senaste bidraget är sajten Henerator.se

Efter heta diskussioner kring ordet ”hen” kommer nu Henerator, ett plugin som gör det möjligt att surfa könsneutralt på svenska hemsidor. Istället för hon och han ersätter generatorn orden med ”hen”. Ett ord som har blivit både hyllat och hatat de senaste veckorna. 

Debatten startade då den könsneutrala barnboken Kivi och monsterhund släpptes . Där används ”hen” som könsneutralt pronomen istället för hon och han. Nöjesguiden var inte sen att haka på och valde nyligen att genomgående använda hen i senaste numret. Något som chefredaktören Margret Atladottir beskriver som ”ett intressant experiment” i sin ledare.

En av dem som finner hen-debatten provocerande är Carolina Gynning som uttalade sig kring ämnet i förra veckans ”Hübinette” . 

– Jag tycker det är fruktansvärt, sade hon då om ordet ”hen”. Carolina, som just nu är gravid och väntar en flicka, berättar att hon inte tänker falla för den könsneutrala trenden.

Vad tycker du om ordet ”hen”? Tyck till i kommentarsfältet!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!