Smygflirtar du på Facebook?

Gunilla Bergensten har skrivit en roman om hur gamla relationer väcks till liv på nätet. Det hemliga flirtandet har blivit superenkelt och kommit närmre oss alla. Tar du kontakt med gamla ex på nätet, eller motstår du den kittlande känslan?

Ett användningsområde för Facebook är multidejting och ett nytt fenomen är att även upptagna tjejer och killar är kompis där med olika ”backup-planer” i form av nya jobbflörtar och gamla partners (bra att ha ifall relationen tar slut).

– När jag skrev om fyrtioårskris upptäckte jag det bästa man kunde göra för att pigga upp självförtroendet var att leta upp ett ex på Facebook och få kommentaren ”Du är fortfarande snygg”, säger författaren Gunilla Bergensten. Hon är aktuell med romanen ”Konsten att vara otrogen på Facebook” som kommer ut i september.

Den handlar om Vera som flyttar till en ny stad med sin man och flyr in i en Facebookvärld när hon känner sig ensam, dessutom letar hon upp sitt livs passion, mannen som hon aldrig kunnat glömma.

– Det slående med Facebook är hur dåtid och nutid knyts samman. Man kan skriva vardagsmeddelanden till sin man samtidigt som man flörtar på nytt med sina ungdomsförälskelser, säger Gunilla.

Signaturen "Fundersam" I Damrummet kom på sin partner med att ha kontakt med ett ex på Facebook:

"Hon brukar skriva lite inlägg på hans facebook och många ggr tycker jag de konverserar lite väl flirtigt"

Hur beter du dig på Facebook? Tar du kontakt med gamla ex och lägger till dem som vänner? Eller håller du dig ifrån det förflutna?

Ge signaturen "Fundersam" din syn på saken!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu: 6 nr av amelia + aktivitetsklocka för 199 kr. Köp nu!