Med 425 inlägg hittills är tråden om smisk den mest kommenterade i vårt Damrum.  amelia.se tog ett snack med Katerina Janouch för att reda ut begreppen och få lite handfasta tips!

Katerina Janouch är författare journalist och sexrådgivare. Hon bloggar även på amelia.se.

Hej Katerina! Är smisk en svensson-grej nu för tiden?
– Nja, visst finns det ett ökat intresse för smärta som komplement till sex. Smisk är en detalj i så kallat BDSM, (bondage & discipline sadomasochism. red.anm.). Det är lite mindre tabu och har stått mer i rampljuset på sista tiden.

Varför är det så populärt?
– De som är seriösa utövare talar om en speciell lust, det blir ett ett endorfinpåslag som ger en extra krydda till sensationen. En tjej berättade att det handlar om en kärleksfull handling som man ger och tar emot från någon man tycker om. En njutning. Men alla gillar det inte, båda parter måste vara med på det helt.

Finns det några risker med aktiviteten?
– Som sagt, det här passar inte alla, och jag tycker man ska läsa på ordentligt innan man prövar det, till exempel om var man ska slå på kroppen. Det finns risk att man kan göra varandra illa annars. RFSU har en bra broschyr.

– Framförallt ska man vara nykter när man gör det, annars kan det gå riktigt illa. Och sedan ska man alltid vara överens om reglerna innan man börjar, till exempel ha ett stoppord som gör det enklare att avsluta om det inte känns bra. Orden nej och sluta kan ju vara en del av leken, så det är bättre med något helt annat ord. Att respektera varandra är ju såklart alltid viktigt när det gäller sex.

 

Vad tycker du om smisk? Gå in till Damrummet!