Skiljas, bli särbo eller lappa ihop

Vad gör man med sitt förhållande när känslorna svalnat? I Damrummet här på amelia.se skriver signaturen "noma" om att kärleken inte finns kvar efter 15 års äktenskap och ber om råd och tips. Var med i debatten om vad man kan göra när glöden inte finns där längre.

För signaturen "noma" tog känslorna slut efter 15 års äktenskap och tre barn. Hon älskar inte sin man längre, men är samtidigt rädd för skilsmässa, med tanke på allt de de har tillsammans.

Hon vände sig till besökarna i Damrummet och bad om råd och tips.

Inläggen  visar att det inte finns ett svar på "nomas" problem.

"dum, knäpp och kär" tipsar om att det kanske går att leva som särbo ett tag för att se om känslorna återvänder. Hon berättar om hur hon lämnade sin man och träffade en annan, men hela tiden längtade tillbaka till sitt gamla förhållande. Hon ångrar nu att hon agerade för snabbt.

En som verkligen trivs med sitt "varannan veckas-liv" efter skilsmässan är signaturen "Marisa". Hon tycker definitvt inte att man ska låta rädslan för att klara sig själv hålla ihop äktenskapet.

Men det finns också de som tycket att "noma" ska göra ett försök att rädda sitt förhållande. Signaturen "Mi64" berättar om hur hon hittade tillbaka till kärleken och kommer också med en del konkreta tips på hur man kan göra när förhållandet gått i stå.

Är det naturligt att man tappar intresset för varandra i ett långt förhållande? Går det att hitta tillbaka till det man kände i början?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!