Singlar tänker som Anka

Anna Anka och Helena Puhakka i "Ensam mamma söker" har något gemensamt. De ser båda förbi åldersskillnaden när det gäller en partner. Åldern är minst viktig när singelföräldrar dejtar. Det visar en stor undersökning som Match.com gjort.

Hela Sveriges snackis Anna Anka, 38, valde sin partner Paul Anka, 68, trots 30 års åldersskillnad.

– Åldern har aldrig varit ett problem för oss, jag älskar honom för vem han är inte hans ålder. Jag kan inte få en bättre man, säger Anna i en chatt med Expressens läsare.

Singelmamman Helena Puhakka bortser också från åldersskillnad, men åt andra hållet. I den tredje säsongen av "Ensam mamma söker" dejtar hon en 15 år yngre kille. Att åldern inte har stor betydelse är Anna och Helena dock inte ensamma om att tycka. En undersökning från Sveriges största matchmakingföretag Match.com visar att bara 3 procent av singelföräldrarna tycker att åldern är viktig vid valet av ny partner. Och några av de hetaste singelföräldrarna är över 50.

När singelföräldrar börjar dejta igen är det viktigaste att den potentiella partnern kan erbjuda en härlig relation. Detta uppger majoriteten, 74 procent av singelmammorna och 82 procent av singelpapporna i en undersökning om kärlekslivet bland 2 600 svenska singlar. Åldern har däremot liten betydelse för singelföräldrar, endast 3 procent har uppgett att det är viktig att ha en jämnårig partner.

I veckans avsnitt av "Ensam mamma söker" träffar 37-åriga Helena Puhakka bland annat den unga killen Thomas som är 22 år. Att han bara är ett par år äldre än hennes äldsta son på 17 år ser inte

Helena som något hinder.

 – För mig har inte åldern någon betydelse och det glädjer mig att undersökningen visar att jag inte är ensam om att tycka det, säger Helena Puhakka.

När singlarna, inte bara de som är föräldrar, får tycka till om drömsingelmamma och drömsingelpappa är det flera 50-plussare som gäller. Bland kvinnorna är det många som föredrar en ännu äldre singelpappa – 21 procent väljer popveteranen Paul McCartney, 67 år. Den yngre hunken Jude Law får dock majoriteten av rösterna (31 procent).

Bland svenska kända singelmammor vill killar helst dejta Tilde de Paula (30 procent) eller Kristin Kaspersen (22 procent). Den svenska drömsingelpappan är Hans Fahlén, det uppger 42 procent och på andra plats kommer fotbollsproffset Magnus Hedman på 21 procent.

Överlag står singelföräldern högt i kurs. På frågan ”Skulle du kunna tänka dig att dejta en singelmamma/singelpappa” svarar 86 procent av totalt 2 600 singlar, både män och kvinnor, ett definitivt ja. Den vanligaste motiveringen är att man själv är barnkär och inte ser barn som ett hinder i rätt relation.

– Spännande att Tilde de Paula fortsätter vara i topp. Det här är tredje gången våra medlemmar utser henne till den hetaste singelmamman. Det är också härligt att se att åldern spelar liten roll för singlarna – det visar att kärleken alltid är viktigast för den som dejtar, säger Hanna Makowsky Bergholm, marknadsdirektör på Match.com.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!