Vi blir smarta av att ha sex ofta

Sex visar sig ha oanade fördelar för våra hjärnor.

Ja, det är helt sant, att ha sex ofta gör dig lite smartare. Det gör i alla fall din hjärna mer aktiv. I en studie på möss har man nu kunnat visa att sex ökar skapandet av nya celler i hippocampus, ett ställe i hjärnan som kopplar ihop minnen. Mössen som plötsligt slutade ha sex under långa perioder visade sig även då få lägre intelligens. Forskarna vid universitet i Maryland, som gjort studien, menar att det ena verkligen hänger ihop med det andra. Du får helt enkelt mer aktiv hjärna.

En ny undersökning vid ett kanadensiskt universitet visar dessutom att sex bränner lika mycket kalorier som om du suttit på träningscykeln. Deras undersökningsgrupp var 21 par mellan 18-35 år gamla som hade sex i ungefär 25 minuter. Männen hade då i genomsnitt gjort av 100 kalorier och kvinnorna 69. Det är lika mycket som att ta en snabb promenad i 20 minuter, spela golf i 33 minuter eller yoga i 40 minuter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!