Artikeln innehåller köplänkar

Här är manicken som ska göra sex mer jämlikt

Fler kvinnor ska kunna få orgasm vid samlag. Det tycker skaparna bakom Eva, en handsfree klitorisvibrator som börjar säljas i februari.

Uppdatering 2019: Nu finns produkten på marknaden! 

 

Senaste gången svenskarnas sexliv kartlades i stor utsträckning sade var femte kvinna att hon sällan fick orgasm vid samlag.

Visserligen var detta 1996, men även nyare studier visar att penetrerande sex långt ifrån garanterar någon orgasm.

– Studier visar att 70 procent av kvinnor behöver stimulera klitoris för att få orgasm, säger Alexandra Fine, en av skaparna bakom Eva.

Tillsammans med ingenjören Janet Lieberman har hon tagit fram vibratorn Eva som ska hjälpa till med just det – och samtidigt vara mer diskret än andra sexleksaker.

Elastiska vingar i silikon håller vibratorn på plats över klitoris samtidigt som den inte ska vara i vägen vid samlag med en partner, förklarar Lieberman.

Såhär förs Eva in:

Alexandra Fines och Janet Liebermans företag Dame products har redan samlat in över 800 000 dollar till sitt projekt – långt mer än de 50 000 de bett om – för att producera de första exemplaren som alltså når marknaden under våren 2015.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!