Så träffar du en partner

För att vi ska kunna hitta kärleken måste vi leta på rätt sätt, utvecklas och vara öppna för nya erfarenheter. Det menar coachen Karin Isberg som har skrivit en bok om vilka hinder du själv lägger i vägen för att kunna hitta äkta kärlek.

Här är coachen Karin Isbergs fem vanliga hinder för kärlek:

Du ser inte ditt eget ansvar

 

De verkliga hindren för dig att finna rätt partner finns inte utanför dig, de finns inuti. Om du verkligen vill uppleva sann kärlek bör du vara beredd att jobba på din egen utveckling. Och inte skylla tidigare misslyckade relationer på yttre omständigheter.

 

Du fokuserar på det förflutna

 

Det är bra att blicka bakåt på sitt liv för att lära av sina erfarenheter, men om du fastnat i det som varit och ältar din historia kan du aldrig blicka framåt. Det är i framtiden kärleken finns, inte i det förflutna. Du behöver kunna acceptera det som varit, förlåta dem som sårat dig och försonas med din ilska.

 

Du kan inte släppa taget

 

Det enda som vi verkligen kan ta kontroll över, är våra egna val. Ge upp försöken att kontrollera andra och välj att känna tillit. Din partner finns där ute och väntar på att få möta dig. Välj att våga bli överraskad och att vara öppen för andra människor. Kärlek handlar inte bara om att kunna ge, det handlar också om att kunna ta emot.

 

Du hedrar inte dig själv

 

Du kanske fokuserar på vad som är fel med dig och din kropp. Du vågar inte stå för din vilja och vågar inte göra andra besvikna. Att hedra dig själv handlar om att ändra fokus. Du behöver inte ändra dig själv för att kunna möta rätt partner, du behöver bara ändra synen på dig själv.

 

Du vill få kärlek, inte ge

 

Om du tror att kärlek är något som du ska få, kommer du ha svårt att finna rätt partner. För att få kärlek måste du bli en som ger kärlek. För att bli älskad måste du först bli en som älskar. Kärlek som handlar om att ställa krav på sin partner är inte kärlek. Ge upp alla tankar på att du kan manipulera dig till kärlek. Fokusera i stället på den inre källa av kärlek du redan har och ge.

______________________

Några av de här tipsen kanske kan hjälpa dig? Om du har några egna tips eller vill berätta hur du hittade ditt livs kärlek - dela din historia i vårt forum här. Eller berätta om hur det är i din egen relation idag i vårt relationsforum här. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu: 6 nr av amelia + aktivitetsklocka för 199 kr. Köp nu!