Foto: kzenon

Så hittar du kärleken - dejtingcoachens bästa tips

Hur gör man för hitta sin drömpartner? Och vilka är de vanligaste misstagen i jakten på kärleken? Dejtingcoachen Marie Hagberg tipsar om hur du gör för att möta den rätte.

Vilket är det ­vanligaste misstaget vi gör på en dejt? 

– Kvinnor blir journalister och börjar korsförhöra, och män pratar för mycket om sig själva.

Varför är det så svårt att hitta rätt?

– Till 99 procent är det största felet vi gör att ge personen en enda chans, inte fler. Jag rekommenderar att man träffas minst två–tre gånger. Ibland kan det vara bra att låta en passion växa fram, de som inte verkar spännande först kan bli det när vi skrapar på ytan.

Hur tar man första steget? 

– Ta tio djupa andetag och chansa! Kommer du bli nedslagen? Hånad? Eller är chansen större att han bara blir smickrad över att du kommer fram? Det kan kännas svårt, men gör det tio gånger – hur jobbigt tror du det kommer vara den elfte gången?Hur hanterar man ett nej?

– Ta det inte personligt, för det är det inte. Självklart har alla olika smak, personen i fråga letar bara efter någonting annat. Är du advokat och söker jobb på ett företag som behöver en kemist blir du förmodligen också nekad. 

Är det okej att ha sex på första dejten?

– Ja!

Vem tar notan?

– På första dejten tycker jag att han kan göra det, han har ju snopplön. I Sverige har vi blandat ihop jämställdhet med uppvaktning. Det handlar mest om gesten, och det kan vara en kaffe på 20 kronor. Därefter tycker jag man kan betala varannan gång. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!